Nova publicació: llibre de fotografia sobre Les Drassanes Reials de Barcelona

  • Foto de mar
  • 15.11.2013
Portada del llibre  de fotografia “Les Drasanes Reials de Barcelona”
Les redactores d’aquest blog estem molt felices de poder Les redactores d’ cont recentment, nes, han  corresponen al fons fotogrue permetin conconvidar-vos a la presentació del llibreLes Drassanes Reials de Barcelona” editat pel Museu Marítim de Barcelona i l’editorial Efadós, que tindrà lloc el proper 26 de novembre, a les 19h, a la Sala d’Actes del Museu, perquè que ha estat un altre projecte dissenyat i coordinat des de l’Arxiu Fotogràfic del Museu.  
Concretament, l’edició d’aquesta publicació l’articula la conservadora de l’Arxiu Fotogràfic, la Silvia Dahl, i juntament amb l’Enric García, cap de l’Àrea de gestió de col·leccions i coneixement i l’Olga López, cap de projectes del Museu, escriuen els textos que contextualitzen les fotografies que donen sentit a aquesta obra.
Cal destacar l’acurada tasca de selecció de les fotografies portada a terme, ja que ha estat capaç d’il·lustrar la dilatada història de les Drassanes, l’evolució dels seus espais i els diferents usos que han tingut. La major part de les fotografies corresponen al fons que gestiona l’Arxiu Fotogràfic del Museu però a més, s’ha comptat amb la inestimable col·laboració de diferents arxius, institucions i particulars que contenen en els seus fons imatges d’aquest important edifici. Des d’aquí volem agrair-los el seu suport.
La importància d’aquest llibre recau en el fet que fins aquest moment no hi havia una publicació capaç de sintetitzar l’evolució històrica de les Drassanes. La bibliografiapublicada amb anterioritat tractava el tema des de diferents punts de vista professional -arquitectes, historiadors i enginyers navals- i s’havia ocupat de períodes o aspectes concrets però, ara, després de les descobertes sorgides arran de les obres de rehabilitació de l’edifici, aquesta obra ha permès aglutinar en un sol llibre les noves dades que revisen les hipòtesis que s’havien formulat fins a l’actualitat.
Els lectors trobaran a llarg de més de dues-centes pàgines, de manera lúdica i accessible, quin ha estat el passat i present d’aquest edifici singular però a més, el situarà dins la façana marítima de la Ciutat, com a un element ineludible. Finalment, se’ns proposarà fer un passeig visual que permetrà endinsar-nos en els diferents espais del conjunt: Sala Marquès de Comillas, Naus de la Generalitat, Botiga de la Generalitat, Casa del Governador, Baluard de Santa Madrona… sens dubte, un viatge únic i fins i tot, descobrirem unes “refotografies” de les Grans Naus.
 

“Refotografia” de les Grans Naus del Museu Marítim. Autor: Ricard Martínez. MMB

El llibre forma part de les activitats del projecte Descobreix les Drassanes, que pretén aproximar a la ciutadania la història, l’evolució del conjunt arquitectònic i els diferents usos que ha tingut al llarg dels segles i que inclou les activitats Vine a conéixerles Drassanes de Barcelona

Post escrit per Dolors Bernal- Àrea de gestió de col·leccions i coneixement del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí