Exposició Màquines de vent

  • Foto de mar
  • 18.09.2013
Exposició “Màquines de vent” en procés de muntatge

El Museu Marítim de Barcelona obrirà al públic, aquest mateix divendres 20 de setembre, l’exposició de fotografia de mar “Màquines de vent”.  La mostra s’articula a partir d’una selecció de l’obra fotogràfica de Diego Yriarte, periodista i fotògraf especialitzat en nàutica esportiva i d’esbarjo i col·laborador habitual de l’Arxiu fotogràfic del Museu, és el professor dels cursos de Instantànies de mar.

L’autor, de prestigi internacional en l’àmbit de l’esport i la competició nàutica, també col·labora amb el Museu en un projecte de recuperació del nostre patrimoni marítim esportiu a partir del  llegat de la fotografia. Tal i com us varem informar en l’últim post, actualment està portant a terme un estudi sobre l’estat de la qüestió del patrimoni nàutic, esportiu i d’esbarjo a Catalunya. 

A “Màquines de vent” el visitant podrà gaudir de 15 fotografies, que pertanyen a les col·leccions fotogràfiques que custodia l’Arxiu Fotogràfic del Museu, sobre marina esportiva. Les imatges són de mitjà format i es complementen amb una fotografia de gran format, de  3x2m, que vol representar el moment més crític, les condicions metrològiques extremes en les que es pot trobar el fotògraf i el seu equip en qualsevol tipus de navegació, tal i com ens ha explicat el propi autor.

Les fotografies es complementen amb dues filmacions, una d’elles, enllaça un seguit d’imatges que aconsegueixen el moviment propi de la pràctica de la nàutica esportiva. En la segona, l’autor ens explica quines són les particularitats de la fotografia nàutica, les situacions en les que es pot trobar el fotògraf i com són sempre les forces de la natura, les condicions del mar, les que prevalen i condicionen el resultat.

A l’exposició, el dinamisme, esportivitat i esforç queden plasmats en cadascuna de les imatges. La càmera condueix amb gran sensibilitat la bellesa, harmonia i força de veles i bucs quasi arran de la línea de flotació. El moviment del mar és una constant i transporta al visitant a bord de les diferents embarcacions i el fa reviure les sensacions de la navegació.

Però a més, la mostra té valor documental, és un recorregut visual de diferents pràctiques esportives: la vela lleugera, la vela clàssica i les embarcacions amb tecnologia d’última generació.

Us animem a que vingueu a visitar aquesta exposició, teniu temps fins al 6 de gener de 2014. Ara us fem un tastet en ple muntatge… Gaudiu-ne!!!

L’autor, Diego Yriarte, en ple muntatge de l’exposició

Post escrit per Dolors Bernal- Àrea de gestió de col·leccions i coneixement del MMB

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí