Les fotografies del patrimoni nàutic, esportiu i d’esbarjo

  • Foto de mar
  • 06.09.2013
Foto: Arxiu MMB
L’Arxiu Fotogràfic del Museu Marítim, que té com a objectiu principal estudiar, protegir i difondre fotografies relacionades amb el patrimoni marítim, inclou en les seves col·leccions imatges pròpies de la nàutica esportiva i d’esbarjo.
Aquestes fotografies són una part molt important d’aquest patrimoni, malgrat que encara són poc significatives en nombre, però hi ha cada cop més la voluntat de posar-les en relleu perquè representen a una societat, una filosofia i forma de vida que comporta donar un gran  valor al esforç, amb el que tot això implica.
Aquesta voluntat es materialitza, des de el MMB, amb un gran projecte que acabem d’iniciar i que ajudarà a enfortir encara més el nostre patrimoni nàutic. Podem assegurar que aquesta via que obrim no  té un final concret perquè el patrimoni creix dia a dia, amb cada competició, cada disseny, invent o evolució. Però, comencem pam a pam i com a punt de partida encetem un estudi sobre l’estat de la qüestió del patrimoni nàutic, esportiu i d’esbarjo a Catalunya que es materialitzarà en una “Guia de recursos per a investigadors i professionals de la protecció del patrimoni”.  Per aconseguir-ho, comptem amb la col·laboració de la comunitat nàutica, federacions, clubs, escoles i particulars que ens aporten informació sobre aquest patrimoni mòbil i documental, sense ells no seria possible portar-lo a terme.
La primera fase del projecte, la de recopilació de material i informació, està prevista que s’executi fins a finals de 2013 i la investigació que comporta es basa en el treball de camp dissenyat pel nostre col·laborador, periodista i fotògraf de nàutica, Diego Yriarte.

Ara, volem anar més enllà i fem una crida a tothom que vulgui col·laborar aportant fotografies i/o informació sobre la nàutica esportiva i d’esbarjo. Per a fer-ho, només cal que contactin amb l’Àrea de Gestió de Col·leccions i del Coneixement del Museu.  En cas de les imatges, poden fer-ho directament amb l’Arxiu Fotogràfic del Museu

Post escrit per Dolors Bernal- Àrea de Gestió de Col·leccions i del Coneixement del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí