Fotografies a 20 nusos!

  • Foto de mar
  • 10.06.2013
A més de 2 milles de la costa barcelonina, del 22 al 26 de maig hem tingut un nou esdeveniment de primer ordre en la competició nàutica. Ni més ni menys que la 40 edició del Trofeo Conde de Godó, organitzada pel Reial Club Nàutic de Barcelona.

Foto: Diego Yriarte
Per gentilesa del Reial Club Nàutic, i en previsió a oferir per a l’any vinent un nou curs de fotografia avançat en el propi “camp de regates”, varem acceptar molt gustosament la invitació com a espectadors del Trofeo Conde de Godó. A bord de la llanxa neumàtica fletada especialment per als reporters gràfics, varem deixar els pantalans del Club per a sortir en direcció a la bocana del port. El mar aniria agafant força per un vent que progressivament pujaria fins als 20 nusos. El dia era perfecte perquè teníem un bon vent per a disfrutar de l’art de la navegació de les classes Wally, Transpac 52, Soto 40, ORC, i J80. Un veritable luxe poder apropar-se per a contemplar elegància, competitivitat i les diferents eslores tripulades per regatistes professionals i amateurs. Algunes classes com la Wally i Transpac 52 són un exemple de tecnologia punta pel que fa a disseny i ús de materials.
Fotos: Silvia Dahl

A mesura que ens apropàvem a la línia de sortida, els fotògrafs anaven comentant l’estratègia del reportatge i anaven comprovant els seus equips. L’espera al costat de la boia, mentre els velers anaven preparant-se per a un bon posicionament que donés l’avantatjosa posició durant la competició, ens permetia contemplar l’espectacle de les cenyides cada cop més radicals per la força d’un vent que aniria pujant la seva intensitat i que seria la delícia dels fotògrafs en les figures i esquitxos més contrastats. Durant les hores que va durar la regata, la nostra llanxa va anar fent el seguiment dels vaixells col·locant-se al costat de les boies per així capturar les virades i traslutxades que oferissin la imatge perfecta.

El repte per adquirir uns bons coneixements en la tècnica fotogràfica i en el comportament a bord d’una llanxa navegant en aigües on es desenvolupa la competició entre vaixells d’alta tecnologia, així com el fet d’anar construint un arxiu personal de fotografies pròpies sobre una experiència a la que poques vegades tindrem ocasió de viure de tan a prop, són els ingredients que ens impulsen a ofertar, des del Museu Marítim i la supervisió de Diego Yriarte, un programa encara més complet i diversificat entre els nostres cursos de fotografia. Us avancem que pel proper mes de juliol estem preparant un curs avançat de tres dies centrat en la regata Puig Vela Clàssica Barcelona: els dies 11, 12 i 13 de juliol.
Us convidem a visitar el reportatge fotogràfic que en Diego Yriarte ha penjat en el seu Facebook Lostreselementos sobre la 40 edició del Trofeo Conde de Godó. Disfruteu i gaudiu del mar.

Post escrit per Silvia Dahl
Arxiu Fotogràfic- Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí