Europeana Photography Seminar

  • Foto de mar
  • 17.01.2014
El proper 29 de gener tindrà lloc al Palau Moja (Barcelona) l’ Europeana Photography Seminar: Software per a la gestió de col·leccions fotogràfiques, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (Girona). Entre les experiències, l’Arxiu Fotogràfic del Museu Marítim en representació del grup que estem treballant sobre la categoria de Fotografia de MuseumPlus, farem una intervenció explicativa del projecte.

Europeana és un projecte que reuneix algunes de les col·leccions de fotografia més importants dels arxius, biblioteques públiques i museus en el període de 1839 a 1939. Autor desconegut, ca. 1930 MMB

Aquesta és la informació facilitada pels organitzadors:

Els Sistemes Gestors de Bases de Dades han estat claus per transformar la pràctica en la gestió de les col·leccions digitals. No obstant això, la imatge digital presenta nous reptes i en conseqüència, la necessitat de nova tecnologia. La creació, la gestió i l’ús dels actius digitals s’ha convertit en una estratègia principal per a arxius, biblioteques i museus.
En aquest seminari identificarem les principals funcionalitats necessàries per a la gestió d’una col·lecció fotogràfica i analitzarem diferents sistemes. També es durà a terme la presentació d’experiències per part del socis del projecte Europeana Photography, projecte en el qual s’inscriu aquest seminari.
Com pots saber si aquest seminari et serà d’utilitat?
–      Has iniciat la digitalització de la teva col·lecció i necessites organitzar-la.
–      Tens dubtes sobre com gestionar el teu arxiu digital.
–      T’interessa conèixer experiències de centres europeus especialitzats en fotografia.
–      Vols formular preguntes a experts en la matèria.
–      Vols valorar la conveniència d’adquirir un software comercial o de desenvolupar-ne un de propi.
Si has respòs afirmativament a algunes d’aquestes preguntes, aquest seminari t’ajudarà a aclarir els teus dubtes. Pots consultar el programa . Inscripció gratuïta

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí