La Filmoteca de Catalunya ha posat en marxa el seu Repositori digital

  • Foto de mar
  • 03.06.2013
La Filmoteca de Catalunya acaba d’obrir el seu Repositori digial que permetrà consultar en línia els fons gràfics i documentals de la Biblioteca del Cinema que té aquesta institució.
Entre els documents que es poden trobar al nou Repositori digital destaquem les fotografies, especialment les de l’estudi Sabaté i la col·lecció de films, que no conté ítems, sinó la fitxa tècnica i artística, i que constitueix el nexe d’unió entre els diferents fons de la Filmoteca.
Per a la facilitar la consulta, el Repositori està organitzat en comunitats i col·leccions d’acord amb la tipologia, l’origen i l’objecte dels documents. Cada comunitat conté una o més col·leccions. La comunitat principal és la comunitat Films però també hi ha una comunitat específica per al material gràfic, Arxiu gràfic, que inclou aquest fons.
El Repositori es pot consultar de diferents maneres. Es poden fer cerques generals o avançades a tot el repositori, a una comunitat o a una col·lecció, o bé es pot accedir directament a les comunitats i, un cop a dins, entrar en cada col·lecció i després fer la cerca. També es pot fer servir l’eina Discover, que ajuda l’usuari a delimitar de manera eficient la cerca. Per últim, també és possible fer una cerca que proporcioni el resultat indexat per autor, títol, matèria, etc. El Repositori digital no permet la descarrega d’imatges, s’han de sol·licitar a través del correu electrònic.
Des de l’Arxiu Fotogràfic del Museu volem donar suport a aquesta iniciativa d’obertura dels seus fons a l’exterior i fer-ne difusió amb els nostres mitjans. Com ens diuen els responsables de la Filmoteca, la funció d’aquest nou Repositori és “recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic de la Filmoteca”. Hem de recordar que l’Arxiu Fotogràfic del MMB desenvolupa accions en la mateixa línia, i per això està treballant en el projecte Memòria Digital de Catalunya per a fer consultables des de la xarxa els seus fons fotogràfics.  

Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí