El luxe del Titanic i dels “titanics espanyols”

  • Foto de mar
  • 30.07.2012
És fàcil que, fotografies com aquesta, ens  traslladin a un viatge en el passat de 100 anys per a situar-nos en un dels luxosos espais d’un dels transatlàntics més famosos de la història pel seu glamour, modernitat i, malauradament, trist final. Des del 23 de març fins el 30 de setembre el Museu Marítim de Barcelona acull una exposició sobre el Titanic en la qual es poden contemplar documents i objectes originals del vaixell, així com reproduccions fotogràfiques de retrats de persones lligades a la curta vida del vaixell, i dels seus impressionants interiors i exteriors.
Vestíbul Alfonso XII. ca. 1910
           
Aquesta fotografia no pertany al Titanic sinó al vapor Alfonso XII, de la Compañía Trasatlántica Española, considerada una de les navilieres espanyoles més importants que ha tingut el país.
Recomanem que visiteu l’exposició sobre el Titanic perquè és una ocasió per a veure unes interessants fotografies en un gran format. De la mateixa manera, també us recomanem que consulteu les nostres col·leccions fotogràfiques on podreu apreciar un sorprenent conjunt d’imatges dels vestíbuls, camarots, salons, cobertes de la naviliera Trasatlántica Española, on el luxe, glamour i sofisticació dels espais reservats a la Primera Classe conserven unes característiques similars i molt impactants de vaixells que competeixen en l’exquisidesa ornamental del Titanic. Podeu efectuar les consultes contactant prèviament amb l’Arxiu Fotogràfic. Us avancem que abans de finals d’any també podreu fer una aproximació sobre aquesta col·lecció en el portal de Memòria Digital de Catalunya.
Saló del Alfonso XII. Ca. 1910
Vestíbul del Cristobal Colon. Ca. 1920
Vegeu el post que varem publicar en el bloc Bitacola el 29 de juliol de 2010, amb una petita ressenya efectuada sobre aquesta naviliera i una aproximació als seus fons patrimonials conservats a l’MMB.
Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic
Centre de Documentació de l’MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí