Adquisicions maig a octubre de 2013

  • Foto de mar
  • 23.10.2013
Entre les adquisicions d’aquests últims mesos, destaquem les següents adquisicions de l’Arxiu Fotogràfic del Museu Marítim de Barcelona:

Passatgers en hamaques en la coberta del vapor Manuel Calvo, autor desconegut. ca. 1910
Es compra una petita col·lecció de plaques de vidre estereoscòpiques, de tamanys diversos, datats en la primera meitat del segle XX (1910 a1940), amb vistes del port de Barcelona i Tossa de Mar, així com retrats de passatgers a bord del vapor “Manuel Calvo” (Cia Trasatlántica Española).
Golondrines, port de Barcelona. Josep Barquet Ribatallada. Ca. 1960

La Sra. Glòria Barquet fa donació d’una col·lecció de 300 diapositives pas universal color, i un conjunt de negatius b/n sobre la costa de Girona ( Tossa de Mar, Begur, Platja d’Aro, etc) i del front marítim de Barcelona (anys 1970 a 1990), que es troben en un perfecte estat de conservació i qualitat tècnica. Autor: Josep Barquet Ribatallada (Barcelona octubre 1911-1993)

Coberta del Vicente Puchol. Ramon de Baños, ca. 1960
El Sr. Jaume Cifré fa donació d’un variat conjunt de fotografies sobre el port de Barcelona bàsicament, entre els que destaca un reportatge fotogràfic de Ramon de Baños, de 78 imatges de vaixells de la Cia Trasmediterranea: del seu interior, d’espais com la barberia, capella, cuina, etc, que es troben en un perfecte estat de conservació i tenen bona qualitat tècnica. (gelatina, b/n, 8,5 x 14)

Port de Màlaga, postal. Autor desconegut, primera meitat segle XX


El Sr. Vicente Sanahuja fa donació de 40 postals, entre les que destaquen retraten vaixells de la companyia Trasatlànticai la Trasmediterranea (primera meitat segle XX).


Retrat. Autor desconegut, primera meitat segle XX

Escullera port Barcelona. Joaquim Cabezas Rectoret. Ca. 1970


El Sr. Joaquim Cabezas Rectoretfa donació d’un conjunt de postals sobre Barcelona i retrats, així com 10 diapositives pas universal a color, sobre els blocs de pedra de l’escullera del port de Barcelona, pintats en colors, que va fotografiar ell mateix.


Mariners celebrant la festivitat de Nostra Senyora del Carme. Autor desconegut. Ca. 1944

Combat de boxa en un creuer de guerra. Autor desconegut. Ca. 1944 


El Sr. Vicenç Estruch fa donació de dos lots de fotografies: un primer documenta vaixells de guerra dels anys 1944-46, i l’altre està ambientat en el Port de Barcelona (anys 70). Són còpies digitals de les fotografies originals.

El nostre agraïment a totes les persones i entitats que estan ajudant a enriquir el patrimoni fotogràfic del Museu Marítim, format per fotografies generades per la pròpia institució, o bé provinents de mans de particulars, fotògrafs o empreses.

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona


  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí