Un regal de Nadal

  • Foto de mar
  • 17.12.2019

Ens agrada acabar l’any, i fer aquest últim post de 2019, compartint un regal de Nadal que ens ha donat avui en Jaume Cifré, un dels nostres experts voluntaris que ens ajuda, junt amb la resta del grup de col·laboradors de l’arxiu fotogràfic, a enriquir i documentar les col·leccions fotogràfiques del Museu. Es tracta d’una capsa amb 12 negatius estereoscòpics sobre vidre molt interessants pel contingut del tema.

 

 

Són imatges realitzades molt segurament per un fotògraf amateur que té recursos econòmics per a adquirir una càmera i capturar aspectes del seu entorn durant la dècada dels anys 20 del passat segle XX. Ha fotografiat llaguts avarats a la platja i ha realitzat retrats de persones provinents de la burgesia catalana. Pensem que moltes de les fotografies dels banyistes i estiuejants són de la platja de Sitges (El Garraf), que era d’un dels llocs de moda entre les classes benestants. Les fotografies dels llaguts de pesca són de l’Escala (Alt Empordà).

 

L’estat de conservació de les plaques és correcte, detectem mirall de plata, una degradació que és més habitual del que ens agradaria, i es caracteritza per l’aparició d’un vel brillant d’aspecte metàl·lic a la superfície de la fotografia.

Amb aquest fantàstic regal ens acomiadem fins l’any vinent desitjant-vos unes molt Bones Festes i molt bon Any Nou 2020!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí