Visita el Museu Marítim de Barcelona des de casa!

  • El museu
  • 22.03.2020

Les Drassanes Reials de Barcelona és un dels conjunts arquitectònics més rellevants del gòtic civil català. Us proposem dos recorreguts virtuals per passejar-vos per la seva impressionant arquitectura. En el primer, podreu contemplar la bellesa dels espais medievals que actualment allotgen les exposicions Drassanes i Galeres i 7 Vaixells 7 Històries. El segon recorregut us traslladarà fins a l’espai Mirador, coincidint amb l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar.  Recorreguts virtuals per gaudir-ne des de casa i alleugerir les ganes de museu que ens generen l’actual confinament com a mesura de prevenció del Covid-19. #museusacasa #joemquedoacasa

Recorregut virtual per les naus Drassanes
En aquesta visita us proposem descobrir els espais magestuosos que acullen les exposicions del Museu Marítim de Barcelona. Partint del vestíbul, i sota la mirada atenta dels quatre mascarons de proa que presideixen aquest primer espai, podreu endinsar-vos en les naus Drassanes i contemplar la bellesa i la solemnitat de les seves parets, voltes i arcs medievals. Si pareu atenció, podreu descobrir els quatre escuts de les institucions que van donar suport a la construcció de Les Drassanes Reials al segle XIII: l’escut de Pere III El Ceremoniós, l’escut Reial, l’escut de la Diputació del General i l’escut del Consell de Cent.

La visita també us permetrà contemplar la rèplica de La Galera Reial, la nau que va capitanejar la Batalla de Lepant (1571) entre la Lliga Santa i l’imperi turc, i dins la qual viatjava Miguel de Cervantes. L’edifici de les Drassanes Reials de Barcelona té la consideració de Monument Històric Artístic des de l’any 1976. Gaudiu de la visita!

ACCEDEIX AL RECORREGUT VIRTUAL 

 

Recorregut virtual i en 3D per l’exposició “Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”
L’Espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona va acollir entre el  juny de 2018 i el maig de 2019 l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Una mostra, comissariada pel fotògraf i documentalista Sergi Bernal, que permetia conèixer la colpidora història d’Antoni Benaiges, mestre republicà nascut a Mont-roig del Camp, destinat als anys 30 del segle XX a una escola rural de Bañuelos de Bureba, prop de Burgos, on seguia les innovadores tècniques pedagògiques de Célestin Freinet.  Benaiges va prometre visitar el mar als seus alumnes, però poc després de l’esclat de la Guerra Civil, Benaiges va ser perseguit, torturat i assassinat per membres del Frente Nacional i la promesa no es va poder complir.

L’exposició ha rebut el Premis Ciutat de Barcelona 2019, en l’apartat Educació, per “I’enfocament educatiu i original que fa en recuperar el patrimoni pedagògic silenciat; perquè estableix un diàleg entre el passat i el present, i perquè mostra els valors de l’escola democràtica, en un moment que s’estan qüestionant i necessitem tenir-los presents”. Gaudiu-ne!

ACCEDEIX AL RECORREGUT VIRTUAL

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí