Maquetes tàctils i recursos sensorials per enriquir l’experiència del visitant a l’exposició Drassanes i Galeres

  • El museu
  • 24.04.2024

L’MMB ha incorporat a l’exposició Drassanes i Galeres nous recursos sensorials amb l’objectiu de millorar l’experiència del visitant. Es tracta de dues maquetes volumètriques tàctils: una que representa l’edifici de les Drassanes Reials de Barcelona en l’actualitat i una altra sobre la secció de la nau principal i una de lateral, amb l’arrencada de les voltes següents.

També s’han incorporat recursos tàctils sobre la Galera Reial, concretament una maqueta volumètrica que permet conèixer el disseny global de l’embarcació i una peça amb relleu que representa la silueta de la quaderna mestra (o tall transversal del centre de la galera), la qual complementa la comprensió de la maqueta de la Galera i ajuda a entendre la forma de la quilla i les dimensions del rem.

L’MMB, sota el principi d’accessibilitat universal, incorpora aquests recursos sensorials per mostrar i fer comprendre a tots els públics les dimensions, estructures i formes constructives de l’edifici i facilitar la comprensió de la Galera Reial. Aquest espai sensorial, s’afegeix al de marques de picapedrers que està situat a l’inici de l’exposició.

L’MMB segueix treballant per a què una major diversitat de persones i col·lectius puguin gaudir de les diferents propostes expositives en una aposta decidida per l’accessibilitat universal.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí