El Patapum participa a la 2a Regata Veles per l’Alzheimer

  • El museu
  • Patrimoni
  • 06.05.2024

El passat 30 d’abril es va celebrar al Port Olímpic de Barcelona a 2a Regata Veles per l’Alzheimer organitzada per La Fundació Catalunya La Pedrera i l’Associació Veles per l’Alzheimer.

En aquesta edició, hi van participar més de 200 persones amb Alzheimer procedents de diversos punts de Catalunya, usuaris del programa de Reforç de la Memòria de la Fundació Catalunya La Pedrera. Un programa destinat a gent gran en fases inicials de la malaltia d’Alzheimer i també a familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar el seu estat emocional i la seva qualitat de vida.

Tots aquests tripulants es van embarcar en 31 velers, i 110 persones més amb mobilitat reduïda van seguir la regata a bord de Las Golondrinas.

El Museu Marítim de Barcelona, gràcies al suport de l’equip de voluntaris, va participar seguint l’esdeveniment a bord del Patapum, una barca de motor construïda a Llançà el 1931 per encàrrec de Lluís Cabré Ycart, un agent de duanes de Portbou. Ell mateix la va batejar amb el nom de Patapum, perquè aquest era el soroll que feia el motor. El Patapum va pertànyer a la família Cabré durant tres generacions. Va estar en funcionament tots els estius com a barca de passeig i lleure sense interrupcions fins al 2007.
L’any 2008 va arribar al Museu Marítim de Barcelona on es va sotmetre a una restauració integral. Podeu veure part del procés de restauració en aquest vídeo.

El Museu Marítim de Barcelona participa en iniciatives com la 2a Regata Veles per l’Alzheimer difonent el patrimoni marítim i apostant per una societat més inclusiva i sensibilitzada amb tots els col·lectius.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí