“Navegant pels grans cels i els mars sense límits”. L’exposició temporal del Museu Nacional de la Xina

  • El museu
  • 03.05.2024

El divendres 26 d’abril es va clausurar la mostra itinerant “Navegant pels grans cels i els mars sense límits” del Museu Nacional Marítim de la Xina. Ha estat oberta a l’espai de les Botigues de la Generalitat de l’MMB durant tres setmanes amb motiu de la Barcelona Ocean Decade Conference 2024. El museu ha estat seu d’esdeveniments satèl·lit de la Conferència i ha acollit diverses presentacions, visites al Planetari i aquesta exposició d’accés gratuït.

L’exposició temporal presentava una aproximació de la tecnologia i cultura de la navegació xinesa. Es va inaugurar el dia 9 d’abril amb l’assistència d’una vuitantena de persones i les intervencions del Dr. Sun Shuxian, viceministre de Recursos Naturals i director de l’Administració Oceànica Estatal de la Xina, Mr. Vidar Helgesen, Secretari executiu de la Comissió Oceanogràfica intergovernamental de la UNESCO i el Dr. Enric Garcia, director general de l’MMB.

En el marc de la col·laboració entre l’MMB i el Museu Nacional Marítim de la Xina, aquest ha fet donació de set models d’embarcacions: Towered Ship, Fujian Ship, Large junk sha-type ship, Guangzhou Ship, Watertight Compartments, Jiaolong HOV i Deep Sea Warrior HOV. Les maquetes donades són exemples destacats del patrimoni marítim xinès, i permeten ampliar el fons de les col·leccions del Museu Marítim de Barcelona dedicat a la cultura marítima xinesa.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí