Més de 400.000 peces al vostre abast des de casa

  • El museu
  • 23.03.2020

Us proposem diverses maneres de conèixer des de casa les col·leccions del Museu Marítim de Barcelona, per acompanyar-vos durant aquests dies de confinament #joemquedoacasa #museusacasa.

La col·lecció del Museu Marítim està actualment integrada per 430.100 registres, entre la  col·lecció de fotografies i audiovisuals (350.000 registres), el fons de patrimoni moble (més de 8.000 registres), els fons històrics (40.800 registres), la col·lecció de cartografia (2.800 registres), la col·lecció de plànols (300 registres) i la col·lecció bibliogràfica (28.200 volums).La custodia, conservació i restauració del patrimoni marítim representa un dels eixos prioritaris i estratègics de la nostra institució.

LA COL·LECCIÓ EN LÍNIA 
Les col·leccions del Museu Maritim  són molt riques i variades. Hi podeu trobar vaixells que naveguen, cartes de navegació, escultures, segells de correus, màquines de vapor,  pergamins del segle XIV, pintures, etc. Entreu-hi i descobriu-ho vosaltres mateixos.
ACCEDEIX-HI 


ELS TRESORS DEL MUSEU
L’equip de conservació del Museu Marítim us proposa una selecció de peces de destacat interès patrimonial, sota la denominació de “Tresors”.
ACCEDEIX-HI


EL MUSEU A GOOGLE ARTS & CULTURE
A la plataforma Google Arts & Culture hi trobareu una selecció de peces en alta resolució el patrimoni marítim del Museu. Es tracta de més d’un centenar de peces d’alt interès cultural que s’exposen en línia acompanyades d’una breu fitxa descriptiva i d’un text que contextualitza l’obra. Tota la informació està disponible en tres idiomes, català, castellà i anglès.
ACCEDEIX-HI 


EXPOSICIÓ VIRTUAL “LOLA, UNA EMBARCACIÓ SINGULAR”
Dins la col·lecció a l’aigua del Museu Maritim trobareu embarcacions singulars. La seva conservació en actiu a l’aigua permet salvaguardar, per una banda, el patrimoni material (el vaixell i el seu equipament), i per l’altra, el patrimoni immaterial que hi té relació, com ara les tècniques de construcció i manteniment, els oficis o la pràctica de la navegació. És per això que el museu té en la recuperació i la protecció de les embarcacions tradicionals i històriques una de les seves prioritats.
ACCEDEIX-HI 

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí