VINE A CONÈIXER… UN MUSEU EDUCADOR

  • Educació
  • 21.09.2022

El proper 13 d’octubre de 2022, el Museu us obrirà les portes perquè conegueu de primera mà quina és la política educativa d’una institució que té la salvaguarda del mar, la cultura i el patrimoni marítim com els seus objectius principals.

No en va, segons l’International Council of Museums (ICOM), l’educació és una de les finalitats principals dels museus. Aquest vessant educatiu és el que permet convertir el patrimoni en una eina complementària ideal per als centres educatius, aprofitant el component vivencial i emotiu dels museus.

El cas del Marítim no n’és una excepció. La seva temàtica permet explorar-lo des de diferents perspectives, mirades innovadores que amplien l’horitzó dels projectes educatius que s’hi poden dedicar, gràcies a la seva transversalitat.

Poques temàtiques com el mar i la cultura marítima, permeten un enfocament de gairebé totes les matèries del currículum educatiu. Llengües, ciències socials (història) i naturals (biologia, meteorologia, astronomia…), matemàtiques, tecnologia, educació física… els projectes que s’hi poden vincular amb aquesta temàtica són gairebé infinits.

El museu, per tant, es converteix en un espai d’aprenentatge fora de les parets de l’escola o l’institut, on les dinàmiques que s’hi fan potencien aspectes emocionals i vivencials a partir “d’aprendre fent”, un procediment fonamental en l’aprenentatge competencial.

En aquest enllaç trobareu l’àmplia oferta educativa del Museu Marítim de Barcelona, que va molt més enllà de les tradicionals visites guiades.

En aquest altre enllaç podreu fer la inscripció a la jornada d’Obrim portes del proper 13 d’octubre.  

El mar educa, nova exposició

Al Museu també podreu trobar una exposició, que des del 6 d’octubre, oferirà als visitants la possibilitat de conèixer totes les possibilitats pedagògiques que té el Museu Marítim de Barcelona, en fer un repàs dels projectes educatius desenvolupats fins l’actualitat, al mateix temps que ofereix una mirada cap al futur. En aquest (enllaç al web) hi trobareu informació, tant de l’exposició, com de les activitats relacionades.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí