MONSTRES MARINS AL MUSEU!

  • Educació
  • 22.05.2023

El Museu Marítim acull la mostra Monstres marins, una proposta artística desenvolupada pels alumnes de primer del Batxillerat Artístic de l’Escola Massana.

La mostra Monstres marins presenta un procés creatiu a partir de residus trobats a la platja de la ciutat.

El punt de partida ha estat la creació d’una unitat didàctica, al voltant de la sostenibilitat del planeta, i focalitzada en els efectes de la contaminació humana al mar.

En aquest sentit, s’ha volgut sensibilitzar l’alumnat sobre la responsabilitat de preservar el medi marí, realitzant un assemblatge, una tècnica escultòrica que forma part del currículum educatiu del centre.

Aprenentatge significatiu

El projecte ha estat una oportunitat per generar aprenentatges significatius per a l’alumnat que hi ha participat. D’una banda, incorporant tècniques escultòriques que formen part del programa de l’escola, i d’altra, fent una crida sobre un dels problemes ambientals més importants com és la presència de residus a les platges i al mar.

Les activitats fetes al museu i les xerrades sobre temàtica mediambiental de Greenpeace, es van convertir en font d’inspiració per a l’alumnat i en altaveu del projecte.

D’aquesta manera, en un primer moment, l’alumnat va anar a recollir residus i altres objectes de rebuig a les platges de la ciutat, per tenir la matèria primera amb què havien de desenvolupar les seves creacions.

A continuació, després de tractar-los i netejar-los, es va procedir a iniciar el projecte, aplicant les diferents tècniques escultòriques que formen part del currículum escolar: assemblatge, collage bi i tridimensional, poesia visual, poesia objecte, ready made, informalisme matèric, reciclatge creatiu (upcycled art). A partir d’aquí, va començar el procés de creació de monstres marins…

Exposició al Museu

La mostra, que es podrà visitar des de principis de juny a l’MMB), és el resultat de la col·laboració entre dues institucions que han treballat conjuntament per generar un producte positiu per a ambdues.

D’una banda, l’alumnat i professorat de primer curs de Batxillerat Artístic de l’Escola Massana, un centre de referència a la ciutat pel que fa a la formació en art i disseny, i de l’altra, el mateix Museu Marítim de Barcelona, en el marc del projecte comunitari Apadrina el teu equipament, una iniciativa que promou la col·laboració i la generació de projectes entre els centres educatius i els principals equipaments culturals del barri del Raval.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí