Posem una “Mirada blava” al curs vinent!

  • Educació
  • 30.06.2023

“Mirada Blava” és un nou projecte per impulsar l’educació en l’àmbit marítim a la ciutat de Barcelona i del qual l’MMB en forma part.

El curs 2023-24 destaca per la gran aposta que estem fent diverses entitats per “fer entrar el mar a l’aula”. Amb aquest objectiu, compartim amb vosaltres el Projecte Mirada Blava, un recull de recursos que us ajudaran a treballar aquesta temàtica el curs vinent i entre les quals trobareu les propostes del Museu Marítim de Barcelona.

El projecte, que es duu a terme a través de la xarxa d’Escoles + Sostenibles i permet reforçar l’educació en l’àmbit marítim.

Barcelona, ciutat de mar

Barcelona és una ciutat de mar. Cal conèixer per estimar i estimar per conservar el nostre entorn.

Així doncs, l’Oficina Litoral de l’Ajuntament de Barcelona i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, a través del programa Escoles + Sostenibles, han elaborat aquest recull de recursos per ajudar-vos a tractar aquesta temàtica de forma transversal i significativa.

Dins d’aquesta eina trobareu activitats i visites presencials; activitats en línia per treballar a l’aula; formacions al professorat i assessoraments. Els recursos que trobareu s’aniran actualitzant durant el curs perquè sigui un instrument viu i flexible, tant per als centres educatius com per a les entitats que ofereixen els seus recursos.

En aquest sentit,  trobareu moltes activitats diverses que giren al voltant del vincle de la ciutat amb el nostre litoral, de fet, algunes inscripcions pel curs vinent ja estan obertes.

La idea és ajudar-vos a complementar el treball que esteu portant a terme a l’aula i facilitar recursos afegits per poder preparar-vos la temàtica amb antelació.

Consulteu l’eina:

Les activitats de L’MMB

El Projecte Mirada Blava està en la línia pedagògica per la qual aposta el Museu Marítim de Barcelona.

D’aquesta manera, el Museu treballa per consolidar una estratègia de sensibilització de l’alumnat envers el mar i l’oceà i que determinarà les seves futures actituds en relació amb els sectors marítims. Alguns exemples d’això, es troben en la nova edició del programa educatiu 22 DIES EN 22  PEUS que proposa fer el seguiment de la regata en solitari de travessa de l’Atlàntic, o bé les nombroses activitats que trobareu en el Programa d’Activitats Pedagògiques de l’MMB, on podeu trobar opcions per conèixer el Port de Barcelona, història de la navegació i de la construcció de la imatge del món, aprendre a navegar, etc.

Aquest projecte és imprescindible per a la creació d’un imaginari, una cultura i la promoció de valors propis d’una ciutat de mar com és Barcelona.

Desitgem poder col·laborar amb vosaltres ben aviat per assolir aquests objectius. Us hi esperem a l’MMB!

Més informació educacio@mmb.cat

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí