Itineraris de terra i de mar

  • Educació
  • 08.11.2018

El fet que Barcelona sigui una ciutat de mar és fa palès en els seus carrers, en els seus edificis, en els seus racons, en les seves infraestructures portuàries… indrets característics que ens permeten descobrir aquest vincle al llarg dels anys, alhora que també ens apropa a la Barcelona marítima actual. Per tal de donar a conèixer aquesta vessant de la ciutat, l’MMB ha elaborat diversos itineraris que us permetran conèixer tant l’edifici de les Drassanes Reials, com tot el seu entorn marítim més immediat.

En aquest context, el Museu Marítim de Barcelona vol apropar el públic, d’una banda, a la història de la Barcelona marítima que va convertir-se en una potencia comercial del Mediterrani i, de l’altra, a la Barcelona marítima actual, que compta amb infraestructures tant  importants com ara el Port de Barcelona, un barri de pescadors emblemàtic encara vinculat a l’activitat pesquera, o un litoral que ha evolucionat al llarg del temps per convertir-se en un dels espais més importants de la ciutat.

Itineraris de terra

Drassanes, gremis i mercaders

Aquest itinerari es remunta a l’Edat Mitjana , època en la qual comença l’expansió de la Corona Catalanoaragonesa pel Mediterrani, fet que va fomentar la creació d’un autèntic imperi comercial que va convertir Barcelona en un important centre comercial. El creixement de la ciutat, la construcció de les Drassanes Reials, la construcció d’edificis que albergaven noves institucions, encara ens parlen d’aquesta època d’expansió pel mar. L’itinerari arrenca a les Drassanes Reials i proposa un recorregut per descobrir l’esplendor marítim medieval de la ciutat: la muralla medieval, l’orde dels mercedaris, els carrers gremials, la Llotja i els Consolats de Mar, els palaus, Santa Maria del Mar.

Inscriu-te

Barcelona, port pesquer

Us proposem viure de prop el món de la pesca al cor de la Barceloneta. Quines són les espècies que es pesquen a la mar Mediterrània i com es capturen? Què hem de saber com a consumidors responsables per a garantir la qualitat i la protecció de les espècies? Durant l´itinerari visitarem el moll de pescadors, veurem l´arribada i la descàrrega del peix i assistirem a la subhasta del peix.

Inscriu-te

Itineraris de mar

Port de Barcelona: present, passat i futur

El Port de Barcelona és un gran desconegut. A bord d’una embarcació tradicional, us proposem un itinerari per descobrir què hi ha més enllà del Port Vell, com era el port en l’antiguitat i com s’ha transformat en la porta d’entrada de mercaderies del sud d’Europa. Durant la visita ens acostarem també al port comercial i a part de les seves instal·lacions actuals.

Inscriu-te

Barcelona des del mar

Itinerari de mar a bord d’una embarcació tradicional. Us proposem fer un viatge en el temps per descobrir com ha evolucionat la façana marítima de Barcelona. A bord del pailebot podreu observar la transformació del Port Vell, la construcció del barri mariner de la Barceloneta i els antics banys de començaments del segle XX, els suburbis del Somorrostro i el Camp de la Bota i la seva transformació en el barri de la Vila Olímpica i el Fòrum.

Inscriu-te

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí