Dona’m la mar

  • Educació
  • 16.03.2018

Dijous 7 de juny a les 17.00 h. té lloc la segona taula rodona del projecte Dona’m la mar, en la que hi participaran dones que han creuat els mars portant turistes en vaixells de tota mena. Com a capitanes o formant part de la tripulació.  Aquest és el segon debat del projecte Dona’m la mar, una recerca a través de la qual es pretén donar veu a les dones que viuen el mar per reorientar la narrativa del Museu Marítim de Barcelona i incorporar-hi la perspectiva de gènere. Serà al Museu Marítim de Barcelona (av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona).

 

Un projecte sobre la invisibilització de la dona a la Mediterrània

On són les dones que s’han fet a la mar? Marineres, activistes, biòlogues, pescadores, armadores… Cada dia milers de dones lluiten en silenci per ser part de l’univers aquàtic i, fins ara, no els hem donat veu. És per això que neix Dona’m la mar, un projecte sobre la invisibilització de la dona a la Mediterrània. Una recerca que pretén donar veu a les dones que viuen el mar per reorientar la narrativa del Museu Marítim de Barcelona i incorporar-hi la perspectiva de gènere.

No busquem sirenes, mites o llegendes, sinó dones amb veu. No busquem noms i cognoms; cerquem un discurs coral que sumi veus de dones que s’han fet a la mar i ens ajudin a entendre com podem mirar, i narrar, la mar d’una manera més igualitària. Ens preguntem: Es treballa diferent sent dona en l’àmbit de la mar? Quines dificultats enfronten les professionals de l’univers aquàtic? Què aprenen unes de les altres? I, malgrat tot, ha canviat molt el seu rol, o encara és considerat socialment un espai masculí?

Dona’m la mar pretén posar sobre la taula conceptes tan transversals com els estereotips, la bretxa salarial, la violència masclista o la desigualtat de gènere. Coordinem l’equip de Dona’m la mar Catalina Gayà i Morlà, doctora en Comunicació, autora del llibre El mar es tu espejo de Libros del KO i codirectora del programa Dones d’IB3 Ràdio, amb el suport de Laia Seró, també periodista i màster d’Antropologia per la Universitat de Barcelona.

Clica aquí per a informació del projecte

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí