Contes als museus per a nenes rebels: visibilitzar la dona als museus

  • El museu
  • 16.03.2018

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu del Disseny de Barcelona presenten el programa Contes als museus per a nenes rebels, que permetrà als més petits conèixer la història de dones vinculades amb la temàtica de cada museu. Es tracta d’una iniciativa conjunta dels cinc museus i les editorials Destino i Estrella Polar, i s’inspirada en el llibre Contes de bona nit per a nenes rebels.

En cada sessió l’actriu Cristina Cervià narrarà als més petits dos contes curts sobre la vida de dues dones rellevants en l’art, les ciències o els oficis, mentre la il·lustradora Sònia González anirà dibuixant la biografia en directe. Els contes són narracions de l’escriptora Marta Armengol ideades expressament per aquesta activitat. L’activitat està prevista per a les tardes de dissabte, de 17 a 18 h. És gratuïta amb aforament limitat.

Sessions dels Contes als museus per a nenes rebels:
Dissabte 10 de març: Museu Nacional d’Art de Catalunya . Contes sobre la comtessa del Pallars Sobirà Llúcia de la Marca i la pintora modernista Lluïsa Vidal. Entrada lliure fins a completar aforament.
Dissabte 17 de març: Museu d’Arqueologia de Catalunya. La sessió evoca dues figures rellevant en el món de l’arqueologia: Kathleen Kenyon, destacada arqueòloga anglesa especialitzada en la cultura del Neolític; i Gertrude Bel, escriptora, viatgera, politòloga, arqueòloga, espia i funcionària del govern britànic. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 93 423 21 49.
Dissabte 24 de març: Museu Marítim de Barcelona. Els participants coneixeran personalment les dues protagonistes dels contes, a qui podran adreçar les seves preguntes. Es tracta d’Elvira Pujol i Font, la primera dona faronera, al càrrec del far del Cap de Creus, i l’Anna Corbella, navegant oceànica d’alta competició. Entrada lliure fins a completar aforament.
Dissabte 7 d’abril: Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Dues dones científiques seran les protagonistes dels contes: Josefina Castellví, oceanògrafa catalana especialista en microbiologia marina, i Lynn Margulis, biòloga nord-americana de renom internacional. Cal fer reserva prèvia online a partir de 26 de març a www.museuciencies.cat.
Dissabte 14 d’abril: Museu del Disseny de Barcelona. La darrera sessió del cicle estarà dedicada a Asunción Bastida, dissenyadora de moda d’alta costura, i la ceramista barcelonina Madola, Maria Àngels Domingo Laplana. Entrada lliure fins a completar aforament. No cal reserva prèvia.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí