El programa Grumet Èxit 2017 celebra els seus jocs mariners a la platja de la Barceloneta

  • Educació
  • 21.11.2017
Un total de 56 alumnes dels instituts Juan Manuel Zafra, Joan Boscà, Consell de Cent, Trinitat Nova, Sant Andreu i Joan Fuster van participar el dilluns 13 de novembre en els Jocs Mariners del Grumet Èxit, un projecte del programa Enginy que el Consorci d’Educació duu a terme juntament amb el Museu Marítim de Barcelona.
 
La jornada es va celebrar a la platja de la Barceloneta i va ser un punt de trobada dels alumnes dels diferents centres que participen en el programa Grumet Èxit aquest primer quadrimestre i els dona l’oportunitat de relacionar-se mitjançant el joc. És una de les sessions d’aquest programa que està dedicada a jocs que transmetin els valors de la vida a bord d’un vaixell: treball cooperatiu, esforç, entesa, complicitat.

Hi van participar un total de 56 alumnes dels centres educatius que estan implicats en el programa aquest primer quadrimestre del curs 2017-2018: els instituts Juan Manuel Zafra, Joan Boscà, Consell de Cent, Trinitat Nova, Sant Andreu i Joan Fuster van participar el dilluns 13 de novembre en els Jocs
 
Un taller de navegació tradicional adreçat a l’alumnat d’ESO
El programa Grumet Èxit: aprendre a través de la navegació tradicional és un dels tallers per a la diversificació curricular del programa Enginy del Consorci d’Educació (fins aquest curs, programa Èxit 2) que es duen a terme en entitats o institucions de la ciutat. Va iniciar-se de manera experimental amb el suport de la Inspecció educativa el curs 2003-2004 sota el nom Tallers en contextos no escolars (TECNE).
 
 
 
Les sessions del Grumet Èxit es realitzen al Museu Marítim i acosten la navegació a vela tradicional a joves estudiants d’ESO. A bord del Far Barcelona, el Far Barceloneta o el Far de Cabrera, els nois i noies que participen en el programa reben formació de la tripulació, que inclou aspectes teòrics i pràctics relacionats amb la navegació. Tenint el vaixell com a «aula flotant», els alumnes aprenen conceptes relacionats amb el currículum escolar però aplicats a un context real, ja que s’integren en les feines diàries i en la vida a bord, i col•laboren braç a braç amb la tripulació.
 
Els aprenentatges teòrics a bord del vaixell es complementen amb dues sessions llargues de navegació i, finament, amb una prova d’avaluació.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí