XXI Premi de recerca Ricart i Giralt

  • Recerca
  • 26.10.2020

El guanyador de la XXI convocatòria del Premi de recerca Ricart i Giralt ha estat el Dr. Alfredo Chamorro Esteban, amb el projecte a desenvolupar en el termini d’un any Els oficis del mar a la Barcelona moderna (segles XVI – XVII): família i societat.

El jurat va considerar que aquesta investigació ompliria un buit historiogràfic i que la proposta estava ben formulada amb un bon coneixement de l’estat de la qüestió i de les fonts disponibles.

L’objectiu del treball és I‘anàlisi dels diferents oficis de la ciutat de Barcelona que estaven relacionats amb activitats del mar, principalment des del punt de vista social, identificant les principals famílies i nissagues, els seus vincles familiars i professionals, la seva situació econòmica, i analitzar quin va ser el pes polític, econòmic i social de les persones amb oficis del mar en relació amb la resta de la menestralia de Barcelona. Per un període cronològic en que aquestes qüestions no han estat estudiades.

El premi el convoquen conjuntament l’IRMU i el MMB, està dotat amb 6000 € i el resultat final serà publicat pel Museu en la Col·lecció Estudis.

Un any més el Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner volen agrair l’alt nivell de participació i de la qualitat dels projectes presentats.

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí