XVIII Premi de recerca Ricart i Giralt

  • Recerca
  • 17.11.2017
Aquest matí s’ha fet al Museu Marítim de Barcelona l’acte de lliurament del Premi.
El projecte guanyador ha estat La industria de la xarxa marinera. Etnografia d’un patrimoni marítim presentat per la Sra. Ana Baldó Muñoz.
Aquest treball vol ser una aportació a l’estudi de la cultura de la industria del filat i de la confecció de la xarxa i de les arts de pesca a Vila Joiosa. Es vol donar a conèixer tot el procés de la seva manufactura d’una manera global i cronològica, des de l’elaboració del fil a partir de les fibres, la feina de les xarcieres en la confecció de les xarxes i la dels remendadors i remendadores muntant i reparant els arts. A Vila Joiosa aquesta industria a sigut de gran pes per l’economia local,  i tradicionalment s’ha treballat en tota la cadena productiva, almenys des del segle XVIII, a cada esglaó d’aquesta cadena troben una organització diferent en la que cal aprofundir i on destaca el treball infantil i la mà d’obra femenina.
El premi esta dotat amb 6000€, el treball es desenvoluparà al llarg d’un any, i el resultat final serà publicat pel Museu en la Col·lecció Estudis.

Un any més el Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner volen agrair l’alt nivell de participació i de la qualitat dels projectes presentats.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí