Acte de reconeixement al Xavier Nieto

  • Recerca
  • 01.12.2017
El passat dissabte 25 es va celebrar a Barcelona, al Museu d’Arqueologia de Catalunya, un acte de reconeixement al Dr. Xavier Nieto Prieto. Pel que sembla, ara si, es jubila, tot i que aquesta possibilitat va ser posada en dubte durant aquest acte per alguns dels assistents.
El nom de Xavier Nieto està indissolublement lligat al naixement, joventut i maduresa de l’arqueologia subaquàtica a Catalunya i a Espanya. Nieto Va dirigir durant vint-i-nou anys el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, CASC (1981-2010),  va ser director del Museo Nacional de Arqueología Subacuática (Cartagena) entre el 2010 i el 2013, i des del 2015 fou director del MU en Arqueología Náutica y Subacuática de la Universidad de Cádiz. És actualment vicepresident del Consell Consultiu Científic i Tècnic de la UNESCO per a la Convenció 2001 sobre  el Patrimoni Cultural Subaquàtic (STAB) i el representant espanyol davant el International Committee on Underwater Cultural Heritage (ICUCH – ICOMOS).
A més a més, ha participat en campanyes d’arqueologia subaquàtica en diferents països, ha produït multitud de llibres i articles, i ha esdevingut un referent en la defensa del patrimoni submergit. Tot això es va recordar, de forma breu, durant aquesta trobada informal.
Però el més destacat, allò que tots els presents van subratllar, entre totes les coses, va ser el seu paper com a mestre de diferents promocions d’arqueòlegs i de professionals del patrimoni. A més a més dels participants, altres amics i companys li van fer arribar missatges enregistrats.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí