XVI Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt

  • Recerca
  • 08.10.2015
En aquesta darrera edició el jurat a concedit el premi al projecte Els senyors de la mar. Tecnologia, cultura i gent de mar en l’expansió catalana de la mediterrània (1228-1410)” presentat pel senyor Mario Orsi Làzaro.
Aquest projecte vol fer un estudi de la tecnologia naval, l’herència cultural i la gent de mar associada a les armades de la Corona d’Aragó durant la Baixa Edat Mitjana.
Vol aprofondir en els mecanismes militars i institucionals i la seva interacció amb les persones i el seu context social, així com en el desenvolupament tecnològic, en les formes de construir vaixells i navegar.  La situació econòmica i social de la gent de mar, en sentit ampli, no només les tripulants i els militars embarcats, sinó tots els sectors implicats, i els beneficis socioeconòmics de servir al rei. En quin va ser l’impacta de la mobilització de les armades, el seu finançament, la gestió, la construcció naval, la navegació, el combat, el transport, en les comunicacions i la informació, i la herència cultural que va deixar.
Aquest premi de recerca esta convocat conjuntament per Institut Ramon Muntaneri el Museu Marítim de Barcelona. Es concedeix a un projecte a realitzar al llarg d’un any i està dotat amb 6000 €.
Els treballs premiats en les diferents edicions han estat publicats a la  col·lecció Estudis del Museu Marítim de Barcelona. 
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí