Nuevo Vulcano

  • Recerca
  • 29.04.2021
Talleres Nuevo Vulcano

El passat dimarts 23 de març es va fer la cerimònia formal de lliurament de la 28a edició del Premis Bonaplata Estudis-Caixa Enginyer 2020. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica, AMCTAIC, de llarga tradició i gran prestigi en la promoció de l’arqueologia industrial a Catalunya.

En aquesta edició, el llibre de Joan Alemany Construcció i reparació naval a la Barcelona industrial: els Talleres Nuevo Vulcano (Museu Marítim de Barcelona, 2019) ha rebut un accèssit. Es tracta del reconeixement a un treball d’investigació que posa en valor una factoria creada en la dècada de 1830 i que, en esperit, continua en actiu en la instal·lació de la companyia Marina Barcelona 92, empresa que va col·laborar en la publicació del llibre.

Una empresa que va estar en servei gairebé 150 anys, que va donar vida i caràcter al Port de Barcelona i que forma part del seu paisatge, mereixia tenir la seva història. Aquest va ser repte pel Museu Marítim de Barcelona. La nostra institució conserva, a més a més, part del patrimoni documental i fotogràfic dels Talleres Nuevo Vulcano quan formaven part del grup Unión Naval de Levante.

Fem arribar la nostra enhorabona a l’autor del llibre i també l’agraïment a totes les persones que van fer possible la recerca, la publicació i també la preservació del fons documental.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí