Nou títol de la Col·lecció Estudis: La SEBAP i el mar. Primera Exposició Marítima Espanyola de 1872 de Maricarmen Tapia Gómez

  • Recerca
  • 18.09.2014

Aquest llibre ens apropa d’una banda a l’estat de l’activitat i cultura marítimes de la ciutat de Barcelona a finals del s. XIX, i d’altra a la influència de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País a la ciutat en el sector marítim.


Maricarmen Tapia Gómez és arquitecta per la Universidad de Santiago de Chile i doctora en Urbanisme per la Universitat Politècnica de Catalunya.

La seva trajectòria s’ha centrat en dos eixos: l’urbanisme i el patrimoni cultural, amb projectes en col·laboració amb diverses institucions públiques.

En els seus projectes de recerca estan sempre presents els factors socials que determinen o condicionen les dinàmiques de transformació urbana, així com la sensibilitat vers el patrimoni cultural. Tots aquests estudis van donar lloc a les corresponents publicacions com a autora o editora.

L’any 2012 va rebre el premi d’investigació D. Gubau i Rosell Mañé i Pelfort i Xinxó, de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País; aquest llibre n’és el resultat. Actualment treballa com a investigadora en el seu grup Kronos Patrimoni i en la Universitat de Barcelona, on també col·labora en el consell de redacció del Portal Geocrítica.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí