Marins mercants al Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic

  • Recerca
  • 23.06.2015
Museu Marítim de Barcelona
El passat 19 de juny es va presentar, al Palau de la Generalitat de Catalunya, el Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic. Es tracta de l’arxiu d’història oral del Memorial Democràtic, que recull testimoni sobre el període que va de la proclamació de la II República espanyola fins a la restauració plena de la democràcia.
En aquest fons hi trobareu, entre d’altres, una participació activa del Museu Marítim de Barcelona, que va aportar una part de finançament i assessorament per tal de realitzar un conjunt de set entrevistes realitzades a membres del Sindicato Libre de la Marina MercanteAquest sindicat, nascut en els darrers anys de la dictadura, representava una resposta  d’esquerres al control de les estructures del règim en el sector marítim. 
El treball d’investigació i els enregistraments van ser realitzats per Isabel Graupera i Lluís Burillo. Els entrevistats són: Agustín Montori, Francisco Cubero, Segundo Cerrato, Xavier Moreno, Marino Villa, Joan Zamora i Cecilio Pineda.
Podeu accedir-hi a través de la pàgina del  Banc Audiovisual de Testimonis i fer una cerca pel cognom de la persona entrevistada. Aquestes fons orals poden ser de molta utilitat pels investigadors de la marina mercant espanyola durant els anys del franquisme i aporten la visió marítima de la lluita pel retorn de la democràcia. 
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí