L’MMB i el Port de Barcelona publiquen la Guia de fons i documents per a l’estudi de les relacions entre Barcelona i el mar

  • Recerca
  • 26.09.2014

 

La guia té per objectiu facilitar la consulta de fons i documents relacionats amb el tema de la publicació, presentant un compendi de la informació disponible en un únic document.

Ha estat realitzada gràcies a la col·laboració dels centres que custodien els fons relacionats amb Barcelona i el mar i va ser presentada com a ponència al XIII Congrés d’Història de Barcelona en memòria d’Antoni de Capmany (1742-1813): Barcelona i el mar, organitzat per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona els dies 12-14 de novembre de 2013.

Es tracta d’un document publicat en format digital que permet la lectura i la consulta dels continguts a través de dos accessos diferenciats. Per una banda, accedint a la informació mitjançat els encapçalaments que agrupen els continguts en nou àmbits temàtics diferents – Activitat portuària; Arquitectura, urbanisme i infraestructures; Ciència i tecnologia; Cultura, oci i esport; Dret i justícia; Economia; Higiene i salut; Seguretat i defensa; Societat-. I l’altra, a través de les entrades de cada centre de custòdia i de les fitxes dels seus fons i documents associats.

La guia està formada per dues-centes quaranta fitxes de fons i documents procedents de cinquanta-cinc centres i ha comptat amb la participació i col·laboració de vuitanta-quatre centres diferents.

La podeu consultar i descarregar en el següent enllaç.

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí