Seminari Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval: fonts i perspectives comparades des de la Corona d’Aragó.

  • Recerca
  • 25.09.2014
Els propers dies 25 i 26 de setembre es celebrarà al Museu Marítim de Barcelona el Seminari Internacional. Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval: fonts i perspectives comparades des de la Corona d’Aragó organitzat per la Institució Milà i Fontanals – CSIC.

A través d’estudis de cas i de la presentació de panoràmiques més generals, aquest seminari internacional es planteja un doble objectiu: d’una banda, començar a explorar, des d’una perspectiva oberta i comparada, els fons, les fonts i les tipologies documentals que es conserven als arxius de l’antiga Corona d’Aragó que contenen informació susceptible de poder contribuir a fer avançar el coneixement de tots aquests aspectes; d’una altra, contrastar l’exemple catalanoaragonès amb la realitat d’altres indrets de la Mediterrània i de la península ibèrica.

Tot plegat, amb voluntat de treball conjunt i de projecció futura tant a nivell analític com de tractament heurístic, ja que habitualment cal fer front a una gran diversitat de fonts que, sovint, són difícils d’abordar metodològicament per la gran riquesa i varietat d’informacions que contenen.

La coordinació científica corre a càrrec de la Dra. Roser Salicrú i Lluch, de la IMF – CSIC i els treballs de recerca s’han dut a terme en el marc dels següents projectes:

– Projectes de recerca “La Corona d’Aragó a la Mediterrània tardomedieval. Interculturalitat, mediació, integració i transferències culturals” (MICINN HAR2010-16361) i “Tripulacions, armaments, construcció naval i navegació a la Mediterrània medieval” (MINECO HAR2013-48433-C2-1-P) i grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya CAIMM (La Corona catalanoaragonesa, l’Islam i el món mediterrani, 2014 SGR 1559). Departament de Ciències Històriques – Estudis Medievals, Institució Milà i Fontanals – CSIC (Barcelona)
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí