Thalassa: Memòria audiovisual en perill

  • Foto de mar
  • 28.09.2012
El veterà programa del Canal 33 Thalassa, que es va iniciar pràcticament en paral·lel al naixement d’aquest segon canal de Televisió de Catalunya , podria desaparèixer a finals d’aquest any.
 Thalassa   pot ser una víctima del replantejament de l’oferta de Televisió de Catalunya anunciada recentment. De moment, la cadena no l’ha renovat, i des d’ara i fins que s’acabi aquest 2012 es programaran redifusions de capítols ja emesos anteriorment, tal com s’ha fet durant l’estiu.
No hi ha dubte de que és un programa veterà, després de 23 temporades en la graella televisiva, continua sent un dels millors valorats de Televisió de Catalunya segons l’estudi qualitatiu de l’audiència que elabora l’empresa GfK per a TV3: el programa obté regularment notes que se situen per sobre del 9. Però, a més de posar en relleu el mèrit de mantenir-se durant tants anys vigents i fidels a una manera de fer, la seva desaparició suposa perdre un gran actiu com a mitjà de difusió de la cultura marítima.
Thalassa ens obre a nous mons, ens explica històries que vinculen els homes amb el mar, com a mitjà de subsistència i és bàsic, també per a generacions futures, fer-nos veure la importància que té la conservació del medi marí i com aquest pot continuar significant una manera de subsistir en molts indrets del món. Precisament els reportatges audiovisuals que ha elaborat en indrets llunyans, per mostrar-nos aquestes altres cultures vinculades al mar, poden deixar de fer-se i quina difusió farem d’aquells arxius audiovisuals que la seva productora, Rumbo Sur, ha elaborat al llarg de més de 20 anys.
Els documents audiovisuals són fotografies en moviment que cal preservar i difondre perquè són el testimoni viu i en primera persona de comunitats que tenen i viuen el mar i del nostre patrimoni marí. Per tant, volem sumar-nos a les entitats i particulars que demanen la continuïtat de Thalassa i col·laborar de forma individual  a través de la plataforma de suport que us convidem a visitar: http://www.change.org/es/peticiones/volem-que-no-es-carreguin-el-thalassa-a-tv3

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí