L’exposició “Gent de Port. Barcelona, 1980” ha rebut el premi Bonaplata

  • Foto de mar
  • 28.11.2012
L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya ha atorgat el premi Bonaplata, en la seva 20a edició, a l’exposició temporal del Museu Marítim, “Gent de Port. Barcelona, 1980”, que recull les fotografies que va fer Xavier Martí Alavedra entre 1981 i 1983 per a mostrar-nos el port d’aquesta dècada , i al catàleg creat especialment per aquesta mostra, Una visió del Port.
Aquesta Associació té com a objectiu difondre el patrimoni industrial i tècnic de Catalunya i per tant, els Premis Bonaplata es creen per premiar, any rere any, a les persones i institucions que hagin dut a terme accions per valorar aquest patrimoni industrial a través del seu estudi, rehabilitació, difusió o reivindicació de les instal·lacions, territoris o llocs industrials, béns mobles o documentacions industrials de caràcter científic o tècnic.
Concretament, els Premis s’agrupen en tres categories: El Premi Estudis, vinculat als estudis originals sobre coneixement vinculat al patrimoni industrial; el Premi Rehabilitació, adreçat als treballs de consolidació, restauració i reutilització d’un indret industrial i d’actuació paisatgística sobre aquests i finalment, el Premi Especial de Patrimoni s’atorga a les persones o institucions que hagin contribuït a valorar el patrimoni industrial en aspectes com la  difusió, la promoció, la didàctica, reivindicació,  accions de restauració del patrimoni moble i a persones que hagin destacat en algun aspecte concret en el camp del patrimoni industrial o del coneixement de la industrialització de Catalunya, entre d’altres.

Els premiats de l’anterior edició, 2011, són un bon exemple per mostrar la gran diversitat d’experiències, treballs i d’institucions que concorren en aquest Premi. Els Museus i centres culturals són presents i fins i tot, s’incorporen les darreres plataformes tecnològiques com a mecanisme de difusió del patrimoni industrial: La publicació La Fàbrica Molins. Estudi Patrimonial, de Francesc Bonsfills i Josep M. Montserrat; el Portal Web de Patrimoni Hidroelèctric  i el Museu de l’Aigua de Lleida per al Premi Especial Patrimoni, per a citar alguns exemples.

Enguany, l’exposició Gent de Port Barcelona, 1980 ha rebut el premi Bonaplata en la categoria Premi especial de Patrimoni, en un acte públic que va tenir lloc al Col·legi d’enginyers industrials de Catalunya.

Xavier Martí Alavedra, autor de les fotografies de l’exposició Gent de Port, Barcelona, 1980
en el moment de ser guardonat amb el Premi Bonaplana, categoria especial de Patrimoni
(27 de novembre de 2012)
L’exposició Gent de Port. Barcelona, 1980 es podrà visitar al vestíbul del Museu Marítim fins al 13 de gener de 2013.
Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació del Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí