Photoconsortium Annual Event

  • Foto de mar
  • 18.05.2017
El proper 9 de juny es celebrarà a Girona el seminari anual de Photoconsortium, enguany organitzat pel Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona i Photoconsortium. 

En aquesta ocasió, ens han convidat a presentar la versió en català de AAT (Getty) sobre degradacions en fotografia realitzat pel Grup de treball sobre fotografia a museus i arxius, i que farem, en nom del grup, Laia Foix i Silvia Dahl: Photography deterioration terminology. A proposal to broaden the Europeana Photography vocabulary.

Podeu accedir al programa a través d’aquest enllaç

Es fa necessari emprar un llenguatge comú per a documentar les degradacions de les col·leccions fotogràfiques. MMB   

Agraïm a David Iglésias, membre del consell executiu de l’associació International Consortium for Photographic Heritage (Photoconsortium), que ens hagi convidat a participar i donar encara més visibilitat a la feina del Grup de treball, sempre amb la voluntat de ser una eina al servei de tota la comunitat.
En gener de 2014, Anna Busom, cap del Servei de Suport Tècnic i Inventari de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, ens va convidar a participar en un seminari d’Europeana, per a presentar el que seria el primer projecte del Grup: l’elaboració de la Categoria fotografia en el programari MuseumPlus. Per primera vegada, la base de dades contemplaria i documentaria la fotografia com una col·lecció més entre les col·leccions dels museus a Catalunya. Una proposta que ja està funcionant en els museus que han demanat, de manera gratuïta, la nova versió del programari. L’arxiu fotogràfic de l’MMB ho estem utilitzant des de 2015. 

Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora
Arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona

Links relacionats:
Comparteix aquest post: http://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2017/05/photoconsortium-annual-event.html

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí