Noves adquisicions: juny a setembre 2014

  • Foto de mar
  • 23.09.2014
Els nostres entusiastes i actius col·laboradors de l’Arxiu Fotogràfic segueixen fent donacions en el decurs dels mesos. De fet, formen part d’un grup més ampli de voluntaris-col·laboradors que cada any ajuden a enriquir les nostres col·leccions. A final d’any fem un document que recull la seva aportació en el decurs de l’any, però, no obstant, avancem en aquest post algunes d’aquestes fotografies. 
Entre aquestes últimes aportacions, destaquem que Jordi Montoro Fort ha donat postals i fotografies de temàtiques vàries sobre banys de mar, escenes de pesca, retrats de gent de mar, vistes de ports, entre altres, datades durant la primera meitat del segle XX, així com fotografies d’autoria,  com els retrats del paquebot Oasis al port de Barcelona (2014). 


Jaume Cifré Sanchez ha donat , entre altres, 11 fotografies B/N sobre passatgers embarcats en diverses embarcacions de diferents ports d’Europa (primera meitat segle XX), i 2 retrats de vaixells de la Cia. Trasatlantica Española (Autor: M. Galilea).

Paquebot BEGOÑA (CTE). ca. 1957. Autor: M. Galilea (Col. Jaume Cifré)

Passatge. 1937 (Col. Jaume Cifré)
José de Dios Dacalha fet donació de 267 fotografies digitals de vaixells militars, d’obra pròpia (2014) i, com a col·leccionista, de 437 fotografies digitals sobre vaixells militars, construcció naval i ports (XX-XXI).

Minador ML 05 UUSIMAA Finlandia. Barcelona 2014. Autor: J. de Dios Dacal

Minador ML 05 UUSIMAA Finlandia. Barcelona 2014. Autor: J. de Dios Dacal

Per altra banda, tenim nous donants com el senyor Josep Maria Batet, Andreu Marcos Hernandez i August Brillas que fan les següents aportacions:

El senyor Josep Maria Batet fa donació de 128 fotografies digitals del procés de construcció d’una embarcació de fusta a les Drassanes Gay, entre els anys 1996 i 1999. El mestre d’aixa i propietari de les Drassanes és Ramon Gay i Fàbregas (Sant Feliu de Guíxols).

Procés de construcció de la barca a les Drassanes Gay (Col. Josep Maria Batet)

El senyor Andreu Marcos Hernández, que havia estat operari en la construcció de la rèplica de la Galera Reial de l’MMB, així com de la reproducció de la nau Santa Maria a Astilleros Cardona, dona  9 reproduccions digitals de fotografies sobre alguns dels treballs en aquests projectes (ca. 1960-1970).

Rèplica de la nau SANTA MARIA. Ca. 1962-63 (Col. Andreu Marcos)

El senyor August Brillas ha fet donació d’una col·lecció de retrats de vaixells de la Cia Trasmediterranea, així com de dues fotografies on apareix retratat el pare del donant que havia treballat com a tapisser al servei d’aquesta naviliera. Per aquesta raó, es va posar en contacte amb el Museu i va oferir un joc de cadires i taula que pertanyien a aquesta companyia, així com les fotografies esmentades.
A coberta d’un vaixell de la Cia Trasmediterranea (Col. August Brillas)
Revers de la fotografia: ” Vuestro padre en el varco (barco) de la tras (Trasmediterranea)”. 

Com sempre, el nostre sincer agraïment a totes les persones i institucions que ens ajuden dia a dia a construir un patrimoni fotogràfic marítim entre tots i per a tots. 

Post escrit per Silvia Dahl. Arxiu Fotogràfic.
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí