Nova trobada amb els nostres col·laboradors apassionats per la foto de mar
- Foto de mar
- 01.02.2013
Des de fa uns anys, estem afermant la interacció entre fotògrafs (professionals/ aficionats) i col·leccionistes, i el Museu Marítim. En aquesta fructífera relació tenim un objecte comú: la fotografia i el mar en totes les vessants possibles com, per exemple, els vaixells militars, els vaixells mercants, vaixells de passatge, la pesca, el port de Barcelona, la vela llatina, les platges, els esports nàutics, etc. Sens dubte, aquesta col·laboració ens ajuda moltíssim a enriquir les nostres col·leccions fotogràfiques, i ens aporta molta informació sobre la fotografia de mar en general. A mida que passen els anys estem augmentant el grup i estem buscant noves maneres perquè els apassionats per la fotografia de mar trobin en aquest museu un espai de recolzament, difusió i reflexió. La relació que s’estableix amb el Museu s’ha anat generant de manera força espontània i, de manera individual, mantenim sempre un contacte constant en el decurs de cada any. Paral·lelament, a fi d’establir una relació més “corporativa” i veure’ns tots plegats, ens reunim per a intercanviar opinions i informació de manera periòdica, 2 o 3 cops a l’any.
Alguns dels nostres col·laboradors reunits al Museu. |
El passat dijous 31 de gener varem retrobar-nos per a presentar la programació d’activitats pel 2013: els cursos de fotografia de mar, un taller de conserva de les fotografies que guardem a casa (dissenyat per Fotoconnexió), 2 concursos de fotografia i les exposicions fotogràfiques de caire temporal, entre altres.
Entre els temes, varem debatre sobre algunes qüestions recurrents i preocupants, com la creixent dificultat d’accedir als espais del port de Barcelona en el moment d’intentar fer fotografies. Com a reflexió, es posava de manifest com han canviat algunes coses. Entre elles, la facilitat que existia en fer fotografies durant les dècades del 1950, 1960,… i que a dia d’avui (també com a conseqüència del 11S, però també en part per les concessions a empreses) s’ha dificultat molt. Malgrat això, encara hi ha algun racó des del qual disparar fotografies manifestant-se en una pràctica escampada pels ports d’arreu del món. Un exemple simpàtic ens l’explicava en Jordi Montoro quan, un dia que va baixar al port i estava retratant un creuer que sortia per la bocana del port de Barcelona, fou retratat des de la coberta del creuer en qüestió per un passatger aficionat a la fotografia naval. Després va penjar la foto d’en Jordi en una xarxa social per a explicar que la passió per fotografiar vaixells des dels ports d’arreu del món és una pràctica molt estesa. Recollim el seu comentari: “ Just to show that ship watching is universal; seen departing from Barcelona on October …”. Veieu la fotografia:
El retratista retratat. Port de Barcelona. 2012
Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Centre de Documentació de l’MMB
|
TAMBÉ ET POT AGRADAR...
-
Foto de mar 23.08.2024
Restauració d’un àlbum del fotògraf Antonio Calvo: testimonis del comerç marítim al port de València
-
El museu Foto de mar 25.06.2024
FOTOGRAFIES PREMIADES DEL IV CONCURS DE FOTOGRAFIA DE MAR
-
Foto de mar 10.06.2024
UNA FOTOGRAFIA ÚNICA DEL MANUEL CALVO
-
Foto de mar 08.05.2024
SESSIÓ D’IDENTIFICACIÓ: CAVITE
-
Foto de mar 08.03.2024
Noves fotografies
-
Foto de mar 20.02.2024
Sessió d’identificació: Barcelona porta d’entrada
-
Foto de mar 05.12.2023
Sessió d’identificació dedicada a la guerra de Cuba 1898
-
Foto de mar 22.09.2023
Sessió identificació fotos: Italia di Navigazione
-
Foto de mar 20.07.2023
Animal a bord!
-
Foto de mar 19.07.2023
100 plaques estereoscòpiques amb retrats de vaixells
-
Foto de mar 16.05.2023
SESSIÓ D’IDENTIFICACIÓ DE FOTOS DE MAR. OBJECTIU: SUBMARINS
-
Foto de mar 28.04.2023
CREUERS D’YBARRA I FOTOGRAFIA EMBARCADA
-
segueix-nos
-
web mmb