El viatge continua amb Thalassa

  • Foto de mar
  • 07.12.2012
Us varem informar recentment de que Thalassa, el veterà programa del canal 33, podia desaparèixer de la graella televisiva com a conseqüència de les retallades previstes a Televisió de Catalunya. I, precisament, a partir d’aquesta notícia, difosa per nombrosos mitjans i col·lectius, es va crear una plataforma per a donar suport a aquest programa i aconseguir aturar el fatídic desenllaç, a la que es va sumar el Museu Marítim de Barcelona.
Tot aquest esforç col·lectiu pot arribar a bon port: Thalassa continuarà emetent els seus programes i existeix la possibilitat de que al 2013 es facin alguns nous capítols. També s’han engegat nous projectes: L’edició Thalassa, Quaderns de viatge, la vida secreta del Mediterrani, una col·lecció de DVD’s amb imatges que com ells mateixos defineixen “és un viatge per pobles i costes a la recerca d’històries desconegudes, de gent interessant, un viatge per camins poc transitats”.

De moment, Thalassa ja ha editat dos DVDs, un sobre Cadaqués i l’altre sobre l’illa de Sardenya, un recull de les millors pàgines del seu quadern de bitàcola.

Sa Rata navegant en aigües de Cadaqués. Foto: Vicente García-Delgado/MMB
La presentació d’aquest nou projecte tindrà lloc el proper dilluns, 10 de desembre, a les 19h a FNAC de l’illa Diagonal, i comptarà amb la presència de Pere Secorún, creador i director del programa, i de Carles Pérez, “la veu” del Thalassa. El material editat estarà a la venda a partir d’aquest mateix dia.
No hi ha dubte de que la societat civil, institucions i particulars tenim molt a dir en la preservació de la nostra cultura marítima i en aquest moments d’incertesa, hem de ser capaços, encara més, de fer sentir la nostra veu per a mantenir a tots aquells que permeten que aquest llegat continuï viu.

Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí