Nominació als Premis Fotoconnexió

  • Foto de mar
  • 18.12.2017
El passat 15 de desembre es va celebrar al Cercle Artístic de Sant Lluc (Barcelona) el lliurament dels Premis Fotoconnexió. Estem molt contents i agraïts per la nominació que el Museu Marítim hem rebut en la categoria “Iniciativa fotogràfica”.
En aquests moments, els Premis Fotoconnexió són l’únic guardó que estimula i posa en valor la trajectòria sobre la recerca, difusió, conservació i promoció de la fotografia per part de persones, entitats o iniciatives de tot el nostre territori. Una iniciativa més d’aquesta associació cultural sense ànim de lucre, nascuda fa 6 anys, amb una clara aposta per la promoció de la fotografia, i ja amb un bagatge de projectes tan brillants com “El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri”,  “El fons fotogràfic de Francesc Boix”, el “Directori Clifford” o el taller “Fotos en conserva”.

Guanyadors dels Premis Fotoconnexió: “Revela’t. Festival de fotografia”, “Centre de Recerca i Difusió de la Imatge”, i Jep Martí. Foto: Arturo Cañigueral


Els premis i candidatures van ser presentats i conduïts pel president de l’associació, en Ricard Marco, acompanyat pels vocals de la Junta. 

Acte de lliurament dels premis. Foto: Arturo Cañigueral

Els 3 premis i nominacions presentades són:
1 Premi TRAJECTORIA EN L’ÀMBIT DE LA RECERCA I DE L’IMPULS DE LA
FOTOGRAFIA
David Balsells. Per la seva tasca com a director de la biennal Primavera Fotogràfica, com a conservador de la fotografia al MNAC, i pels seus nombrosos comissariats.
Centre de Recerca i Difusió de la Imatge: Per la llarga tasca realitzada des de 1990 en la preservació i difusió de la fotografia en l’àmbit dels arxius des de les Jornades Antoni Varés.
Fundació Foto Colectania. Pels seus 15 anys de treball constant en la difusió de la fotografia espanyola i portuguesa, i per fomentar el col·leccionisme fotogràfic.
Enric Galve. Per la seva col·laboració, des de l’àmbit privat de Laboratoris EGM, amb els fotògrafs i amb la promoció de la fotografia com a fet cultural.
Josep M. Queraltó. Per la seva meritòria tasca de creació i conservació d’una col·lecció de cinema única al país.
2 Premi INICIATIVA FOTOGRÀFICA
Fundació Photographic Social Vision. Per la darrera edició del festival internacional DOCfield Barcelona i pel seu compromís amb els valors socials del fotoperiodisme.
Pablo Giori. Per l’exposició, el llibre i la recuperació del fons Pere Català i Pic.
Museu Marítim de Barcelona. Per les darreres jornades sobre la fotografia de Museus, Arxius i Biblioteques.
Juan Naranjo. Per la seva Galeria-Llibreria, un nou referent per la difusió i promoció de la fotografia i de les arts audiovisuals.
Revela-t. Festival de Fotografia. Per la darrera edició del festival internacional de Fotografia Analògica que consolida una iniciativa d’èxit.
3 Premi FOTOCONNECTAT (atorgat a un/a soci/es o projecte de Fotoconnexió)
Projecte Francesc Boix. Per la recuperació i difusió de l’obra desconeguda del fotògraf de Mauthausen sobre la Guerra Civil.
Projecte Fotos en Conserva. Per posar a l’abast del gran públic, d’una manera eficient i pràctica, mètodes per a la preservació de col·leccions fotogràfiques familiars.
Jep Martí. Per la seva generosa aportació a la gènesi del Portal Clifford. Fotògrafs del segle XIX.
Maria de los Santos García Felguera. Per la seva implicació amb Fotoconnexió des del moment fundacional de l’associació i per la seva la seva tasca de recerca i difusió de la fotografia en el món acadèmic.
Núria F. Rius. Per la seva implicació amb Fotoconnexió des del moment fundacional de l’associació i per la seva tasca de promoció de les activitats de l’associació.
Barcelona, 20
Aquest llistat d’iniciatives, entitats i persones són una mostra de que, tant aquests que s’han esmentat, com d’altres que no estan en aquesta llista, evidencien la grandíssima qualitat que existeix al nostre país, el talent, el bon treball i la il·lusió per avançar. Si tenim present el context cultural tan castigat en el que estem immersos, és d’agrair que existeixi una associació que premiï iniciatives fotogràfiques, i que permeti visualitzar un notable ventall d’iniciatives.
Els premiats d’aquests guardons són:
1.- Premi TRAJECTORIA EN L’ÀMBIT DE LA RECERCA I DE L’IMPULS DE LA
FOTOGRAFIA: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge.
2.- Premi INICIATIVA FOTOGRÀFICA. Revela-t. Festival de Fotografia.
3.- Premi FOTOCONNECTAT.Jep Martí.

Els guanyadors i la Junta de Fotoconnexió. Foto: Arturo Cañigueral

Premiats i nominats als Premis Fotoconnexió


Moltes felicitats als guanyadors, i també als nominats. Un dels valors més preuats dels premiats com dels nominats és el reconeixement que ha fet la “gent del gremi” de la fotografia i la cultura del país: investigadors, comissaris, conservadors, restauradors, docents, fotògrafs, museòlegs, bibliotecaris, documentalistes, arxivers, etc..
És un orgull i honor haver compartit nominació amb persones i entitats que fan un excel·lent treball a favor de l’estudi, la cura i la difusió de la fotografia del país.

Moltes gràcies. 

Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora
Arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona
Fotografies cortesia de Arturo Cañigueral

Comparteix aquest post: https://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2017/12/nominacio-als-premis-fotoconnexio.html


  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí