La vela oceànica a través del navegant Nandu Muñoz

  • Foto de mar
  • 11.11.2020

L’any 2019 vàrem rebre donació de la interessant col·lecció fotogràfica de Nandu Muñoz sobre vela oceànica. Nandu Muñoz (1956-2018), navegant i metge, i també molt aficionat a la fotografia, va ser un dels pioners de la vela oceànica a Catalunya i a l’estat espanyol. Va  participar en la Whitbread Round the World Race de 1981 a bord del Licor 43 i en la de 1989 amb el Fortuna Extra Lights.

 

La donació consisteix en dues capses amb material fotogràfic i audiovisual de diversos formats. En total, 1.182 fotografies sobre diversos suports: negatius color pas universal, diapositives color, còpies en paper, color, i 18 audiovisuals en Betacam i VHS. El període d’abast de la col·lecció, 1978-1994, i el contingut, la participació del Fortuna Extra Light i el Licor 43 en la Whithbread, així com fotografies de regates com la Ruta del Rom.

 

La col·lecció, en general presenta un estat de conservació bo. En una primera fase es varen fer les tasques de preinventari, es va redactar un informe sobre l’estat de conservació i es van reubicar dels originals en caixes arxivador. La nostra voluntat era realitzar els treballs de conservació, digitalització i documentació durant el 2020, però la crisis sanitària ho va aturar. Esperem que en 2021 tinguem l’oportunitat de tractar aquesta col·lecció per a posar-la al servei de consulta.

 

A l’espera de poder-ho gaudir, compartim algunes de les fotografies, entre les quals s’ha seleccionat l’episodi del trencament del pal del Licor 43 durant la 2a etapa de la Volta al món.

Moltes gràcies a Georgina Soriano, per la generosa donació, i a Diego Yriarte.

 

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí