La fotografia al Museu Marítim, més enllà del mar

  • Foto de mar
  • 16.09.2020

Ens plau presentar-vos un nou apartat de la nostra pàgina web dedicat a la gestió de la fotografia: Col·leccions fotogràfiques. La nostra missió és recuperar, conservar, documentar, estudiar i difondre la fotografia de mar. Però, més enllà de la temàtica del mar, la fotografia és un artefacte singular, amb unes característiques i unes necessitats de conservació i documentació comunes a qualsevol objecte fotogràfic que es custodiï en museus, biblioteques, arxius, o col·leccions particulars.

 

És per aquesta raó que trobareu que aquesta secció ens parla de la fotografia de mar en projectes com el Laboratori d’experts en fotografia naval, les sessions d’identificació de fotografies, o les plataformes Pinterest i Facebook. Però també localitzareu alguns projectes i activitats que estem treballant de valent amb professionals de la gestió de la fotografia per establir consensos i acords en la seva descripció i conservació. És per aquesta raó que des de 2011 organitzem bianualment les Jornades de fotografia a museus, arxius i biblioteques MMB, i vàrem crear el Grup de treball de la fotografia a museus i arxius, coordinat inicialment des de l’MMB, amb la finalitat d’establir sinèrgies i acords en el tractament de la fotografia que reverteixin directament en el patrimoni fotogràfic del país.

 

La formació també és clau per a aprendre a estimar les fotografies que conservem a casa, o per a capturar el mar des de la flota tradicional del Museu.

 

Són anys de treball gratificant en equip. Posem al vostre servei alguns dels projectes i eines que han nascut per a ser compartides, per enriquir-nos a totes i tots, i perquè evolucionin i s’adaptin a les necessitats reals del dia a dia. En definitiva, per a gaudir de la fotografia, un patrimoni immens, meravellós i infinit com el mar: de tots i per a tots.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí