La foto de la primera fotografia submarina…121 anys després

  • Foto de mar
  • 27.11.2014
Gravat simulant a Boutan el 1893 i fotografía simulant a Boutan en l’Aquarium de Barcelona

Aquí la tenim. 121 anys després de que Louis Boutan disparés la primera fotografia submarina de la història en aigües de la Catalunya Nord, a Banyuls-sur-Mer, el passat dissabte dia 22, varem veure en directe, també en aigües catalanes, l’escenificació d’aquesta primera foto. En aquest cas, a l’Aquarium de Barcelona. Com en una càpsula del temps, els espectadors que varem tenir el privilegi de presenciar l’escena darrera del vidre del gran aquari dels taurons, teníem realment la sensació de retrocedir més de 100 anys enrere.

El bussador professional que va fer la immersió, amb la rèplica de la primera caixa estanca en mà i el flaix sobre la sorra, va fer un perfecte simulacre de Boutan realitzant les primeres imatges submarines. Un efecte força real si exceptuem els taurons que donaven voltes mirant amb curiositat l’espectacle. Boutan no va tenir aquests espectadors tan tafaners!

Aquesta iniciativa formava part del programa del Barcelona Underwater Festival, que en aquesta ocasió tenia el suport de l’Aquarium de Barcelona, i que en conjunt té la col.laboració del Museu Marítim de Barcelona. Les activitats programades estaran vigents fins a la clausura de l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua el proper mes d’abril.

Podeu veure un dels programes de televisió que va difondre l’esdeveniment fent un click aquí.

Post escrit per Silvia Dahl. Arxiu Fotogràfic.
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona


  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí