Donació de la Federació Catalana de Motonàutica

  • Foto de mar
  • 31.05.2018

La recuperació del patrimoni sobre la nàutica és clau per a escriure un fragment de la nostra història marítima. Anem incorporant materials fotogràfics i fílmics sobre vela esportiva i de competició de gran valor. Entre ells, com ja hem explicat algun cop en aquest blog, anys enrere vam adquirir la col·lecció Jordi Maseras amb uns 4.000 registres fotogràfics:  retrats de personatges vinculats a regates, federacions, empreses de la nàutica, regates, construcció naval, etc dels anys 1970 a 1990, aproximadament. Durant aquesta primera meitat de 2018, en Diego Yriarte, periodista i fotògraf especialitzat en nàutica, ho està revisant i documentant. Una feina molt necessària per a conèixer millor el fons i posar-lo al servei de la societat.

 

 

YENA amb Carles Serra. ca. 1980. Foto: M. Mallafré 64419F MMB

 

 

Entre aquestes fotografies, hi hem detectat l’autoria d’una part, tanmateix de la resta, no sabem els noms dels fotògrafs. Pel que fa referència als autors coneguts, estem intentant localitzar a tots aquells que ens hi puguin cedir drets. Recentment, el Sr. Miquel Mallafré Torra, periodista i fotògraf especialitzat en nàutica i actual president de la Federació Catalana de Motonàutica, ens ha cedit els drets de les fotografies que hi formaven part de la col·lecció Jordi Maseras. Hi estem molt agraïts i desitjaríem que la seva obra creixi al Museu per a ajudar encara més a documentar episodis de la motonàutica.

 

Silvia Dahl, Miquel Mallafré, Diego Yriarte a la seu de la Federació Catalana de Motonàutica. Maig 2018

 

El mateix dia que es va formalitzar la cessió dels drets, i també gràcies a la bona voluntat de col·laboració per part de la Federació Catalana de Motonàutica, representada pel seu president, vàrem adquirir una interessant documentació de l’entitat consistent en  exemplars de les memòries d’activitats, estatuts, llibres, vídeos resum de temporades passades, pòsters de les regates i quasi 200 revistes nàutiques.

Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora. Arxiu Fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona

Enllaços relacionats:

Donació al Museu Marítim

 

 

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí