Cursos i tallers de fotografia Instantànies de mar

  • Foto de mar
  • 15.06.2012
Autor: Luisa Petit
El Museu Marítim de Barcelona programa i organitza, anualment, cursos i tallers de fotografia de mar amb l’objectiu que els alumnes puguin aprendre i millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació.  
Tots els cursos i tallers s’organitzen en funció dels diferents públics al que van adreçats, tenint en compte el perfil i edats dels alumnes potencials. Per tant, hi haurà cursos de diferents nivells, introducció o avançat; per a públic adult o juvenil i tallers especialitzats. Però, tots els cursos, independentment de les seves singularitats, compten amb classes teòriques, què es desenvoluparan en els espais del Museu, i sessions pràctiques, que tindran lloc, habitualment, a bord del pailebot Santa Eulàlia.
El pailebot Santa Eulàlia és un dels vaixells històrics que composen la flota del Museu Marítim de Barcelona. Va ser adquirit pel Museu, que el va restaurar i el gestiona com a part de la seva oferta permanent. I precisament, com a part d’aquest patrimoni, és el testimoni viu de la manera de fer i del saber de la gent de mar en una etapa de la nostra història marítima, protagonitzada pels velers que solcaven els mars transportant mercaderies entre els ports dels ports mediterranis a començament del segle XX.
Concretament, en I’àmbit de Ia Mediterrània, el terme pailebot fa referència a aquells velers amb aparell de goleta. És un tipus d’embarcació de mig tonatge que va ser adoptada pels armadors que volien naus petites, ràpides i que poguessin tripular el mínim possible d’homes.

Autor: Joan Carles Libori. Alumne dels cursos i tallers  Instantànies de mar
Totes les sessions, tant teòriques com pràctiques, seran impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica, i professor de fotografia. Les places són limitades i els grups reduïts.
Com a activitats paral·leles als diferents cursos i tallers de fotografia de mar, s’organitzen exposicions fotogràfiques, en un espai a la sala d’exposicions temporals del museu, amb una selecció del material generat pels alumnes i s’ha creat un compte monogràfic a flickr per a que els propis alumnes i les persones interessades puguin visualitzar aquestes fotografies.
Tots els cursos i tallers compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela i de Casanova Fotografia.
Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l’Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl. 
Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí