XVI JORNADES DE MUSEUS I EDUCACIÓ

  • Educació
  • 21.01.2013


Més enllà dels programes d’activitats: projectes educatius, projectes culturals i projectes de territori des dels museusEstem preparant les properes Jornades de Museus i Educació, que es realitzaran els dies 21 i 22 de febrer i que en aquesta ocasió giraran entorn els projectes educatius, culturals i de territori.

Aquí teniu el programa:

Més enllà d’una activitat hi ha un projecte. Un projecte educatiu, cultural, social… vinculat en major o menor mesura a un territori determinat i sovint construït amb la col·laboració d’altres agents culturals i dels mateixos agents públics.

En un moment en què la majoria de museus disposa des de fa anys d’un programa d’activitats per a diferents tipus de públic més o menys consolidat, ja són molts els que han apostat, també, per treballar a partir de projectes de llarga durada, de tipologia molt diversa i d’impacte més profund, per a un gran ventall d’interlocutors.

Aquestes jornades tenen com a objectiu analitzar com es treballen des dels museus els projectes educatius adreçats a la comunitat i veure’n diferents exemples.

Dijous 21 de febrer:

9,30h

Presentació de la jornada. Roger Marcet, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona.

10h a 11,30h

Educar en el patrimoni a través de projectes. Antoni Bardavio Noví, director del Camp d’Aprenentatge de la Noguera, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i professor del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la UAB.

11,30h a 12h

Cafè

12h  a 13h

Activando comunidades para conectar islas. Txelu Balboa, nàufrag a ColaBoraBora.

13h a 13,30h 

Singladura MMB: De l’aula al museu. Projectes de treball entre el museu i l’escola. Ismael García i Mireia Mayolas, tècnics del Centre de Recursos Educatius del Mar de l’MMB.

13,30h a 14h

Com desenvolupar programes per a públics cooperant amb la comunitat. L’experiència del Museu de Lleida. Miquel Sabaté Navarro, tècnic del Servei Educatiu del Museu de Lleida.

Divendres 22 de febrer

9,30h a 10,30h  

Fem un Museu, un projecte per la democratització de l’art al Museu de Sant Cugat, i Realitat augmentada, un projecte educatiu pel coneixement del patrimoni local. Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat i Helena Minuesa, tècnica d’educació del Museu de Sant Cugat.

10,30h a 11h

Cafè

11h a 12h

De Territorio Okupado a OKUPARTE, un modelo de trabajo en equipo. Inma Pérez, responsable del Departamento de Educación del Centro de Arte Atlàntico Moderno (CAAM) de Las Palmas de Gran Canaria.

12h a 12,30h

Sant Martí com tu l’has vist. Una proposta transdisciplinària des de les ciències naturals. Teresa Vila, tècnica del Programa d’Activitats del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

12,30h a 13,30h

Accesibilidad social en el Arte para personas con demencia: el Proyecto Alzheimer MuBAM. Juan García Sandoval, director del Museo de Bellas Artes de Murcia.

13,30h a 14h

MOST, el festival de cinema del vi de VINSEUM i Cine Club Vilafranca. Xavier Fornos, director de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. 

Preu: 75 euros
Inscripcions a través del web: https://www.mmb.cat/

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí