PETITES HISTÒRIES, GRANS DONES A L’MMB

  • Educació
  • 18.03.2019

Unes 90 persones van gaudir el passat 16 de març d’una jornada familiar de contacontes on, les famílies van poder descobrir com és l’ofici d’estibadora i d’armadora de la mà de dos professionals de cada sector: Irene Bescós i Cristina Caparrós.

Petites històries, grans dones és la proposta que han fet alguns dels museus de la ciutat entorn al dia de la dona, amb l’objectiu de donar visibilitat a la figura de les dones ens els àmbits particulars de cada una de les institucions.

La sessió a l’MMB ha buscat fer especial incidència en els oficis del mar, motiu pel qual es va escollir a Cristina Caparrós, armadora i propietària de dos vaixells de pesca al Port de Barcelona, i Irene Bescós, estibadora, també al port de Barcelona.

L’activitat va consistir en una primera part on la Ïo Valls, narradora, va explicar els dos contes dedicats a cada una d’aquestes dones, escrits especialment per a aquesta sessió per les autores Victoria Bermejo i Anna Manso, al mateix temps que l’Àfrica Fanlo, il·lustradora, feia un dibuix en directe de cada història que es projectava sobre una pantalla de gran format.

La segona part de l’activitat va ser tota una sorpresa, ja que les dues protagonistes hi eren presents. La Cristina i la Irene van respondre totes les preguntes que les van fer les nenes i els nens, que van ser unes quantes. Així, tothom ens vam assabentar que la Cristina ha pogut gaudir de la companyia dels dofins en les seves sortides; o que la Irene parla amb la lluna, ja que treballa de nit, i és una de les aproximadament 40 dones que es dedica a aquesta feina en una plantilla de més de 2000 persones!

El que també ens va quedar molt clar és que totes dues han hagut de treballar de valent per poder desenvolupar la seva feina en uns sectors on, tradicionalment, les dones han tingut molt poca presència.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí