Activitats escolars per endinsar-se a l’exposició Cants de sirena

  • Educació
  • 25.11.2019

Monstres marins, éssers fantàstics i perillosos, sirenes i tritons, animals gegantins i tempestes esfereïdores…. Dit així, el mar sembla un lloc aterridor, oi? Aleshores… Per què ens agrada tant? Per què un espai hostil ens atreu fins el punt d’atrevir-nos a solcar-lo, a creuar-lo a bord de fràgils embarcacions, jugant-nos-hi la vida, superant les pors que ens presenta?

El passat 19 de novembre, l’MMB va inaugurar l’exposició “Cants de sirena”, que tracta els mites i les creences del mar, un espai que ha generat gran quantitat de supersticions i pors, algunes basades en realitats, d’altres inventades per la ment humana; malgrat tot, els mariners van trobar eines per fer front a les seves pors; des de la unitat de programes educatius volem aprofitar aquestes propostes marineres per treballar les inquietuds davant del desconegut, des de les percepcions i emocions dels infants.

Les activitats que us proposem són aquestes:

La sirena té por
Activitat d’una hora de durada, adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil i cicle inicial d’Educació Primària.

Visita teatralitzada a l’exposició “Cants de Sirena”. La Sirena Iris necessita l’ajuda dels nens i nenes per fer front a les seves pors. Junts emprendran un llarg viatge en el que coneixeran la tripulació d’un vaixell que es prepara per fer-se a la mar. Entre tots descobriran com s’han protegit per afrontar aquest viatge i ajudaran a l’Iris a superar les seves pors.

Jo també tinc por
Activitat d’una hora i mitja de durada, adreçada a l’alumnat de cicle mitjà i superior d’Educació Primària.

Visita dinamitzada a l’exposició “Cants de sirena”. L’alumnat s’endinsa en un món ple de monstres i éssers fantàstics que responen a les pors que té la gent de mar al desconegut. A través del recorregut pels diferents àmbits de l’exposició l’alumnat es posarà en la pell de la gent de mar que ha de fer un llarg viatge per un medi inhòspit i sovint molt desconegut. Entre tots faran propostes per superar les pors de la gent de mar i què podem fer per superar les nostres pròpies pors.

Per a més informació i reserves, podeu trucar al telèfon 933 429 929 o enviar un correu electrònic a reserves@mmb.cat.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí