Els docents es preparen per a la volta al món a vela

  • Educació
  • 30.07.2020

Docents de primària i secundària inicien la seva preparació per tal de portar a l’aula el programa educatiu Vendée Globe 2020: seguiment d’una volta al món a vela.

Una vintena de docents d’11 centres ja han participat en el primer curs de formació que dona a conèixer el programa educatiu organitzat pel Museu Marítim de Barcelona (MMB) i la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) amb motiu de la celebració de la 9a edició de la regata Vendée Globe, considerada l’Everest de la navegació.

El segon curs, que ja es prepara per al pròxim 22 de setembre, compta amb dues sessions: una primera d’aproximació a la regata i els recursos educatius que es posen a l’abast, i una segona sessió de navegació a bord de l’Imoca escola de la FNOB.

Durant la primera sessió, celebrada el 14 de juliol, els i les docents van conèixer les característiques de la Vendée Globe de la mà del navegant Òscar Trives, qui va presenta el recorregut, les condicions en les quals naveguen els i les regatistes i com han de preparar-se per enfrontar-se a una navegació en condicions extremes. La segona edició, prevista pel 22 de setembre, manté el mateix programa formatiu que la celebrada al juliol.

Treballar de forma globalitzadora

La segona part de la sessió presenta el programa educatiu que l’MMB i la FNOB han preparat per facilitar el seguiment de la regata a l’aula.

El programa, inspirat en el que ja es va fer durant les tres edicions de la Barcelona World Race, té com a activitat principal fer el seguiment en directe de la nova edició de la Vendée Globe, que sortirà de les Sables d’Olonne a França el 8 de novembre. Aquest seguiment es fa en temps real a través d’Instagram, on els centres educatius reben reptes setmanals, poden compartir experiències, etc.

El programa també convida a l’alumnat participar en la Mostra Oceà Viu, Planeta Viu. Aquesta activitat els proposa dissenyar pòsters amb missatges que ajudin a conscienciar envers la problemàtica de la contaminació dels plàstics i entre els quals s’escolliran els que acompanyaran als regatistes participants en la seva volta al món. Altres propostes permeten a l’alumnat fer un tastet d’esports nàutics, participar en una xerrada amb regatistes o venir a descobrir els orígens de la navegació oceànica al Museu Marítim de Barcelona.

Els i les docents, gaudeixen també d’una sortida de navegació a bord de l’IMOCA escola de la FNOB, vivint l’experiència amb l’skipper barceloní Dídac Costa qui ja ha confirmat la seva participació en la seva segona Vendée Globe.

Per a més informació:
voltaalmon-vg20.org
Segueix-nos a Instagram @voltaalmonVG20 #voltaalmonVG20


Inscripcions:

reserves@mmb.cat
T. 93 342 99 29
T. 671 012 857

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí