El món de la pesca al nou Patapum

  • Educació
  • 08.03.2022

El nou número del butlletí infantil Patapum ens proposa descobrir el món de la pesca a través d’un joc de l’oca. Fins aquí sembla molt fàcil però… Atenció, les normes han canviat!

El nou Patapum ens descobreix el món de la pesca a Catalunya. A través del joc de l’oca podreu conèixer les principals tècniques de pesca que es fan servir: l’arrossegament i l’encerclament, a més dels vaixells que s’utilitzen.

Les espècies d’interès pesquer també són un dels temes rellevant d’aquest número, on es posa especial atenció al problema de la sobrepesca i el consum de peix petit que cal tenir present a l’hora de consumir-lo.

Dones pescadores

En aquest número també podreu descobrir que hi ha dones pescadores, com ara la Maribel Cera, que ha estat protagonista de l’activitat Petites històries, grans dones.

La pescadora Maribel Cera al nou Patapum. Il·lustració Sonia González.

La Maribel és una de les poques dones pescadores que hi ha a Catalunya. Podreu descobrir la seva tasca i la de les seves companyes a l’exposició temporal Jo de petita, sempre anava al moll.

La mostra ens permet fer una mirada a un món en crisi, on les dones eren apartades de la mar i ens proposa fer una crida a repensar com ens relacionem amb la mar i amb la pesca en un món en transformació.

Vaixells de pesca al Museu

Una altra proposta que hi trobareu fa referència a descobrir alguns dels vaixells de pesca amb que compta el Museu. Podreu trobar vaixells de pesca a l’exposició permanent, però també hi ha un molt especial que està actiu i que navega pel Port de Barcelona

Sabeu de quin vaixell us parlem? Animeu-vos a descobrir-ho!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí