Publicacions de l’MMB: el llibre Històries de mar. Les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona (2012)

  • Recerca
  • 12.08.2014
El Museu Marítim de Barcelona va editar Històries de mar. Les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona el 2012. Aquest llibre ens mostra les col·leccions fotogràfiques del Museu i permet conèixer, de primera mà, com ha estat la gestió, de gairebé un segle,  d’un arxiu fotogràfic dins el funcionament d’un museu especialitzat.

L’autora, Sílvia Dahl, conservadora del museu explica: “No és un catàleg, sinó una selecció de fotografies escollides sota criteris temàtics per Il·lustrar, de manera representativa, una petita part d’un fons que consta de més de 140.000 fotografies. També s’ha fet un important esforç per incorporar una part de les últimes adquisicions de l’Arxiu fotogràfic i així dotar de material inèdit aquesta publicació i revestir-la d’actualitat”.

Aquesta publicació permet un recorregut visual que aplega habilitat artística amb coneixement i passió pels assumptes de mar: els vaixells i els retrats navals, els ports i les platges, la construcció naval, els esports de mar, entre d’altres, tenen el seu espai destacat. Aquesta publicació vol contribuir a continuar la tasca de difusió que s’està portant a terme des de l’Arxiu fotogràfic del Museu. 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí