I Premi de Recerca Antoni de Capmany

  • Recerca
  • 10.02.2017

Aquesta setmana s’ha fet al Museu Marítim de Barcelona l’acte de lliurament del Premi.
En aquesta I edició el treball guanyador ha estat Pirateria, captiveri i sistemes de defensa costanera a la Corona d’Aragó en temps de Ferran d’Antequera de la Sra. Victòria Alba Burguera i Puigserver. El jurat va haver de decidir entre tres treballs de gran qualitat.

El premi esta dotat amb 3000 € i donada la bona acollida es te previst donar-li continuïtat amb noves convocatòries anuals.

Aquest treball vol ser una aportació a l’estudi de la pirateria i dels atacs produïts al mar i a la costa de la Corona d’Aragó a l’inici del segle XV, i a les conseqüències d’aquests atacs centrant-se en el component humà perjudicat. Canalitza la informació en tres aspectes: la pirateria, els captius i la defensa de la costa, mirant d’entendre el fenomen de la pirateria de manera global i sistemàtica en un marc geogràfic i cronològic concret. L’estudi utilitza la documentació d’àmbit local de les tres ciutats més importants de la Corona: Barcelona, València i Mallorca.
És un treball final del Màster en Cultures Medievals de l’UB, ha estat dirigit per la Dra. Roser Salicrú i Lluch.
El premi el convoca el Museu Marítim de Barcelona en el marc de l’Observatori Permanent d’Història i Cultura Marítima de la Mediterrània. 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí