I Premi de recerca Antoni de Capmany

  • Recerca
  • 25.01.2017

Ha estat premiat el treball Pirateria, captiveri i sistemes de defensa costanera a la Corona d’Aragó en temps de Ferran d’Antequera presentat per Victoria Alba Burguera Puigserver.

Aquest treball pretén ser una aportació a l’estudi de la pirateria i dels atacs produïts al mar i a la costa de la Corona d’Aragó, a l’inici del segle XV, en les conseqüències d’aquests atacs, centrant-se en el component humà perjudicat. Canalitza la informació en tres aspectes: la pirateria, els captius i la defensa de la costa, mirant d’entendre el fenomen de la pirateria de manera global i sistemàtica en un marc geogràfic i cronològic concret. L’estudi utilitza la documentació d’àmbit local de les tres ciutats més importants de la Corona: Barcelona, València i Mallorca.

És un treball final del Màster en Cultures Medievals de l’UB, ha estat dirigit per la Dra. Roser Salicrú i Lluch.

El premi te una dotació de 3000 €. Aquesta ha estat la primera edició d’aquets premi, convocat pel Museu Marítim de Barcelona en el marc de l’Observatori Permanent d’Història i Cultura Marítima de la Mediterrània. El Museu té la voluntat de seguir convocat el premi anualment. Trobareu més informació sobre aquest premi

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí